Diari Més

Urbanisme

Els veïns de la Sedera reclamen més seguretat i pateixen per la seva casa

El divendres passat van tremolar els habitatges adjacents a l’antiga fàbrica, fruit de l’enderrocament

Mentre les obres continuen hi ha un cartell que anuncia que hi ha d'haver una bastida, inexistent.

Els veïns de la Sedera reclamen més seguretat i pateixen per la seva casaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Tenim por que se’ns clivellin les cases». Aquesta és la reacció de Misericòrdia Prat, veïna de la Sedera. Així ho explica després de veure com el divendres passat les obres d’enderrocament de l’antiga fàbrica de la Sedera, al passeig Misericòrdia va sentir «un tremolor a tota la casa, com si fos un terratrèmol».

El primer dels tremolors el van notar al voltant d’un quart de quatre del migdia. Al principi, segons explica la veïna, no tots els residents es van adonar del terratrèmol, però a les cinc de la tarda «hi va haver dues rèpliques més i ja van notar-ho diversos veïns». Prat assegura que en sortir al carrer hi havia un gran núvol de pols que no els deixava veure pràcticament res. «Fins i tot van venir els veïns de l’altra banda del passeig, del Mas Vilanova perquè també van notar els tremolors», remarca.

La Sedera té dos carrers adjacents a banda i banda. Un és el carrer de la Sedera, on hi ha prop de 17 xalets adossats, en el qual hi viuen la majoria de les persones més afectades per l’enderrocament i només hi ha prop de cinc metres des de la porta dels habitatges fins a la paret de l’edifici. A l’altre carrer paral·lel, el d’Evarist Fàbregas, hi ha algunes cases però, sobretot, són naus, que d’alguna manera, també es veuen perjudicades.

En aquest sentit, els veïns veuen com les obres els afecten al dia a dia, havent de tancar les portes i finestres en ple estiu perquè no els entri a casa la pols de les obres.

Més seguretat i molt enfadats

«Els veïns estem molt enfadats», sentencia Prats, que afegeix que les obres estan mal fetes. «Mínim hi hauria d’haver una bastina amb algunes lones», explica, tal com assenyalen els cartells de les obres que va penjar l’Ajuntament. En aquest sentit, la veïna afegeix que se senten insegurs i reclama que «o que tallin el carrer o que ens donin seguretat».

Obres mal fetes des d’inici

El president de l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats, Josep Machado, declara que les obres són «una presa de pèl». «Hi ha una llicència per bastida i només hi ha una tanca, i sense llicència per posar-la», exposa Machado. En conèixer la problemàtica veïnal van avisar al consistori, i avui es reuniran per mirar de posar més seguretat a la zona.

«En zona urbana no es poden tirar les coses a cops de màquina», remarcava el president de l’entitat i afegia que «s’ha fet una preparació a mitges».

Tot i que des de la plataforma Salvem la Sedera es va enviar una denúncia a Inspecció de Treball i es van parar les obres per posar més seguretat, aquestes segueix sent insuficients. Machado, torna a denunciar fets que ja va fer evident mesos enrere, com per exemple l’enllumenat i els fanals públics, que encara estan a les façanes de l’antiga fàbrica. «Veiem que no se segueix la normativa des de l’inici de les obres», deixa clar Josep Machado.

És per això, tal com exposa el president de l’entitat, que els veïns propers a l’enderrocament es plantegen contractar un arquitecte tècnic per tal que revisi les obres i, si així ho considera, interposar una nova denúncia per a què posin les mesures de seguretat adequades. «Entenem que és una obra i s’ha de tirar a terra, però amb seguretat», resumeix Misericòrdia Prat, que no té cap problema en posar una denúncia si així han d’estar segurs.

tracking