Diari Més

Els reusencs diuen adéu a la Festa Major

Els balls de lluïment, les últimes dues tronades i la professó solemne tanquen una jornada que ha omplert els carrers de la ciutat de música i dansa

Els elements del seguici festiu ballaven a la plaça del Mercadal i pels carrers de la ciutat en l'últim dia de festivitat, a l'espera que s'acabés el dia amb la darrera Tronada de la jornada.

Els reusencs diuen adéu a la Festa MajorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esclat de l’última Tronada de la tarda d’ahir marcava el punt final a una Festa de Sant Pere marcada d’aniversaris i nous elements.

Els balls de lluïments del matí van deixar veure l’elegància i solemnitat del bestiari de la ciutat i la festa i l’alegria dels balls i gegants.

L’encesa de la Tronada matinal va anar a càrrec de l’Escola Alba, que aquest any celebra el seu trenta-cinquè aniversari. L’esclat va sorprendre a més d’un que encara no estava a plaça, ja que va petar uns minuts abans de l’hora estipulada, les onze.

Acabada la festa del matí, Reus es va sotmetre a la pau i la tranquil·litat fins ben entrada la tarda. Pels volts de les set tornava a ser el torn de l’Àliga, que amb el seu ball solemne a les autoritats davant la Prioral donava per començada la professó solemne, que va passar pels diversos carrers de la ciutat. Mentre aquesta no arribava, els elements del seguici feien les seves ballades a plaça. El ball de Pastorets va fer una actuació poc habitual, recorrent el tram de la Capsa Gaudí fins a l’Ajuntament amb l’estrella caminant, L’última tronada de l’any

Un cop el bust reliquiari de Sant Pere, va arribar a plaça ja era el moment de dir adéu a la festa amb l’última Tronada. Aquesta la va encendre el president del CF Reus, Xavier Llastarri. DEsprés, la plaça es va tenyir d’estelades, van repartir l’ANc i Òmnium Cultural. Es va acabar la nit amb més balls, l’encesa de la Víbria i el Drac, la carretillada del Ball de Diables, que finalment va celebrar la Festa Major sense cap impediment, i la mostra piromusical.

tracking