Diari Més

Transports

Demanen que s'ubiquin marquesines a les parades del bus Reus-Tarragona

La situació de punts com el de Bellissens aixeca queixes entre els usuaris per la manca d’ombra a l’estiu

Viatgers esperen l'autobús protegits sota uns arbres i a terra, però fora de la parada.

Demanen que s'ubiquin marquesines a les parades del bus Reus-TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de les altes temperatures fa més visible ara una antiga problemàtica entre els usuaris dels busos de línia que enllacen Reus amb els municipis de l’entorn. La manca de marquesines a les parades obliga els viatgers, especialment durant els mesos d’estiu, a buscar refugi per evitar la calor mentre esperen l’aturada dels vehicles. Es dóna la circumstància, però, que a algunes de les parades, les que es localitzen en punts més aïllats, trobar espais d’ombra es complica i la situació deixa la imatge diària de passatgers asseguts a les voreres, sota l’arbrat, o recorrent a la carrera per no perdre l’autobús després d’haver passat el temps fins a l’hora indicada a una distància considerable per evitar el sol. És el cas de la parada ubicada a la zona del Campus Bellissens, a tocar de l’Hospital Sant Joan, que centra el gruix de les crítiques a les xarxes socials i des d’on alguns dels passatgers apuntaven ahir al migdia la «incòmoda i asfixiant» espera entre «aquesta calor insuportable» i amb «els arbres com a única opció d’ombra».

La qüestió es torna encara més «inversemblant» en aquest precís punt, «amb un hospital al costat» i on part dels usuaris són persones d’edat avançada. Els qui empren de manera habitual aquest mitjà de transport demanen que les parades dels busos de línia –pel que fa a la parada pròxima al Campus Bellissens es tracta del que enllaça Reus i Tarragona, però l’escenari és el mateix a d’altres de repartides a la ciutat– incorporin condicions iguals o similars a les que tenen, per exemple, la majoria de les dels busos urbans i recorden que, tot i que la manca de marquesines els afecta especialment durant l’estiu, resulta també un inconvenient els dies de pluja o de fortes ventades, quan queden descoberts mentre els autobusos –que «no sempre són puntuals– completen el trajecte fins a les respectives parades.

En lapses de quinze minuts

Només en els quatre primers mesos de funcionament del nou bus exprés el corredor Reus-Tarragona va traslladar un total de 263.830 usuaris. La xifra representa un increment del 4% al global del corredor. El Departament de Territori i Sostenibilitat posava en servei al setembre passat el nou enllaç, amb el doble d’expedicions que la línia que llavors s’operava. La nova e4 ofereix 44 expedicions en sentit Tarragona i 43 en sentit Reus, enfront de les 23 i 25 expedicions que fins llavors comunicaven de manera ràpida les dues ciutats, amb poques parades en el recorregut.

Aquest increment de l’oferta ha suposat oferir, sobre el paper i la major part de l’any –en períodes de vacances, com el que ara comença, els horaris varien– serveis cada 15 minuts aproximadament, amb un reforç de les sortides en hora punta, quan es concentra una major demanda. Els mesos de juliol i agost l’oferta passarà de 13 expedicions d’anada i 13 de tornada, a 26 i 26. La nova línia també va comportar la inclusió d’altres millores en la qualitat de servei, com ara vehicles d’altes prestacions, més còmodes i confortables, amb servei de wi-fi, premsa gratuïta i 100% accessibles.

tracking