Diari Més

Infraestructures

La connexió Moscou-Reus va moure uns 800 turistes entre abril i maig

La companyia Royal Flight opera enguany els xàrters de l’enllaç amb Rússia, amb entre un i tres vols setmanals fins a l’octubre

Una imatge del primer vol de la connexió aquesta temporada.

La connexió Moscou-Reus va moure uns 800 turistes entre abril i maigOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 800 viatgers han emprat, entre els mesos d’abril i maig, la connexió que aquesta temporada turística estrena l’Aeroport de Reus amb el de Sheremetyevo, a Rússia. Royal Flight Arilines opera la ruta de xàrters, que tancava el mes passat amb 571 viatgers i que a l’abril –quan va tenir lloc l’estrena de la connexió–, en un únic moviment, ja en va traslladar fins a 238, segons dades públiques d’Aena. La companyia mantindrà entre un i tres vols setmanals fins a principis d’octubre. Es dóna la circumstància que Reus i Moscou ja comptaven amb un enllaç els dos últims estius, tot i que operat per Ural Airlines i a l’Aeroport de Domodedovo. Així, al 2015, van oferir-se prop de 8.000 places entre una ciutat i altra a través de l’equipament de la capital del Baix Camp. La xifra d’aquests dos últims mesos no deixa encara comparativa amb l’any anterior, quan els xàrters començaven a oferir servei el 31 de maig. La previsió és que, tal com ha passat altres anys, el nombre de viatgers mensuals augmenti a mesura que avança el període vacacional i toqui sostre a l’agost.

La debilitat del ruble –motivada per la caiguda del preu del cru i les sancions internacionals pel conflicte amb Ucraïna– continua, amb tot, afectant en certa forma el mercat rus. Des del gener del 2014 ja s’acumula una depreciació del 60%. L’economia, que està estretament vinculada al preu del petroli, no passa per un bon moment, tot i que es preveu que aquest 2016 la variació del PIB no decreixi més. El conflicte amb Turquia, però, podria comportar una certa recuperació, donada la necessitat de ressituar 900.000 clients a d’altres indrets de la Mediterrània, tot i que el mercat és fràgil i volàtil ara mateix. D’aquí podria venir, doncs, aquest increment de turistes que han fet servir l’enllaç entre Moscou i Reus aquests dos primers mesos amb la connexió en marxa.

Reformes a l’edifici de l’Aeroport

L’Aeroport de Reus espera haver culminat a finals del proper mes de juliol almenys el gruix de les obres programades en el marc de la reforma integral de l’edifici que Aena posava en marxa al setembre de 2015, amb una inversió inicial de prop de 18.000 euros, per fer-lo «més atractiu» als passatgers. Les feines, la major part de les quals van adjudicar-se al seu moment a l’empresa falsetana Garreta Paniello Arquitectura i Interiorisme, consisteixen en un rentat de cara que havia d’afectar paviments, sostres, il·luminació, disseny de separacions i ambients, zones d’espera i de pas, elements d’entreteniment i oci, mobiliari i donar lloc a espais «per cobrir les necessitats de tot tipus de viatgers», com ara una de destinada a la feina o una altra per a les famílies. Fonts d’Aena confirmen que, en les darreres setmanes, han estat enllestides les relatives a l’espai de bar i al de serveis, i que el termini amb què es treballa fa preveure que el projecte quedi materialitzat a les acaballes del mes vinent. La finalitat del projecte està «encaminada a la creació d’espais tranquils, més confortables i amigables per al passatger, on aquest pugui obtenir tot allò que necessita segons les seves característiques, i disposi de suficient informació sobre aquells serveis a disposició».

tracking