Diari Més

Els elements del seguici festiu de Reus, rivals per unes hores

Els infants de la ciutat ofereixen els seus xumets a la Mulassa i s’endinsen una mica més en la Festa Major de la ciutat

Els elements del seguici festiu de Reus, rivals per unes hores

Els elements del seguici festiu de Reus, rivals per unes horesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les colles dels elements del seguici festiu de Reus tenen molt bona sintonia, però ahir van ser rivals per unes hores.La plaça del Mercadal es va omplir de públic per veure competir els diferents elements del seguici a la sisena edició dels Cóssos de Reus, una competició de jocs tradicionals, tals com les bitlles, les curses de sac o estirar la corda.

Els guanyadors de l’edició anterior van ser la colla castellera dels Xiquets de Reus, i en segon lloc van quedar l’Àliga de Reus.

Els Cóssos es van recuperar ara fa sis anys amb la intensió de preservar una tradició de la Festa Major de Sant Pere molt pròpia del segle XIX, època en què aquesta competició era un dels moments més esperats de la festa.

Els petits s’inicien a la festa

La Mulassa de Reus es queda amb els xumets dels infants de la ciutat. Això és un fet perfectament arrelat a la ciutat, entre petits i grans. Un any més, ahir la Mulassa va recollir els xumets tan apreciats per als més petits. N’hi havia qui els el donava sense problemes i d’altres eren més reticents. Però la Mulassa és molt afectuosa i bona i sempre els torna un regal ben dolç per superar la pèrdua.

D’aquesta manera, els més petits de la ciutat es fan una mica més grans i comencen a endinsar-se en el món de la cultura i el segui de la ciutat.

També tots aquells que ho desitgessin es van poder sentir ahir portadors per un dia dels gegants per un dia. La colla Gegantera de Reus oferia per un euro l’oportunitat d’aixecar els gegants de la ciutat, essent els indis els més pesats. Els diners recollits durant el dia d’ahir es destinen de forma solidària a l’AFANOC.

Els elements del seguici festiu de Reus, rivals per unes hores

Els elements del seguici festiu de Reus, rivals per unes horesOlívia Molet

tracking