Diari Més

L'Àliga Petita de Reus regna per un dia a la plaça Mercadal

Avui s'ha presentat un nou element del Seguici Petit de Reus: l'Àliga

L'Àliga Petita ha sortit de la porta de l'Ajuntament, acompanyada dels seus portants.

L'Àliga Petita de Reus reina per un dia la plaça MercadalCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En Roger sabia que avui era un dia molt important per ell. S’ha despertat amb els nervis a flor de pell. Des de primera hora, tant ell com el seu pare Carlos estaven emocionats. En Roger, carregat de valor i sentiment, ha sortit de la porta de l’Ajuntament de Reus amb un objectiu clar: fer el primer ball solemne de l’Àliga Petita de Reus. I és que avui, amb una plaça del Mercadal plena de gom a gom, s’ha presentat la reproducció infantil de l’Àliga de Reus. Desprésdel ball solemne, pare i fill s’han abraçat. En Carlos, el pare del Roger, fa més de 12 anys que porta a espatlles l’Àliga gran. «Que el meu fill segueixi els meus passos és molt emocionant», explica en Carlos.

Després de molt esperar, l’Àliga Petita de Reus ha sortit de l’Ajuntament, acompanyada dels 15 portants. A fora l’esperaven els seus padrins, la Mulassetade Reus i l’Àliga Petita de Berga, i d’altres bèsties festives del territori, com la Vibrieta de Tarragona, la Cucafera Petita de Tortosa o el Drac Petit de la Geltrú.

El moment més emotiu de la jornada ha estat el primer ball solemne de l’Àliga Petita de Reus, acompanyada de la Banda de Cobles del Col·legi Públic Pare Manyanet. La majoria de portants són fills de portants de l’Àliga gran. Després de l’acte protocol·lari a l’Ajuntament i de la presentació en societat de la bèstia, ha tingut lloc una cercavila amb els elements populars convidats pels carrers de Reus. L’Àliga de Berga ha estat la que més furor ha causat: avui ha sortit per primera vegada de Berga. L’ocasió ho mereixia així.

L’Àliga de tots

Aquest 27 de juny, el Seguici Petit de Reus ja comptarà amb l’Àliga. Està feta de fibra de vidre i l’encarregat de construir-la ha estat l’escultor Manel Llauradó. Ha costat uns 20.000 euros i s’ha pagat, entre d’altres, amb una campanya de micromecenatge impulsada pel CRAC (Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals), que ha portat a terme el projecte de l’Àliga Petita. Des del gener, els reusencs podien participar econòmicament en la seva construcció, i a canvi s’emportaven un tros de l’ànima de la bèstia: una ploma de xocolata, de cartró, l’ocell, la corona o una litografia del bec de l’Àliga. Gairebé tots els reusencs tenen una part de l’Àliga.

Un honor

«Portar l’Àliga és portar la història de Reus i de Catalunya a les espatlles. És tot un honor.», Aquestes són les paraules que ha dit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, als portants de l’Àliga Petita. Per enMarc Sabaté, secretari del CRAC, «la creació d’aquest element significa fer més gran el teixit cultural de la ciutat».

tracking