Diari Més

Urbanisme

Enderroquen dos immobles a tocar del Mercadal per construir pisos i oficines

La propietat reformula el projecte per unir els edificis en un de nou i més gran que acollirà la mateixa activitat a què aquests s’havien destinat anteriorment

L'exterior d'una de les parts de la construcció.

Enderroquen dos immobles a tocar del Mercadal per construir pisos i oficinesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels cantons de la plaça del Mercadal, el que abraça la confluència entre el carrer de La Mar i el carrer de les Carnisseries Velles, veurà variar la seva fesomia en els propers mesos. Des del febrer, a la zona es porten a terme les obres d’enderroc de dos edificis, els que ocupaven l’espai comprès entre els números 4, 6 i 8 del carrer de la Mar. L’objectiu de les feines, que realitza encara al llarg d’aquestes setmanes l’empresa Profirex, passa per deixar completament buit un solar on s’aixecarà, més endavant, un únic edifici. Aquest es destinarà a acollir la mateixa activitat que allotjaven els dos anteriors temps enrere, bàsicament habitatges i oficines.

Els treballs per enderrocar els immobles no quedaran plenament enllestits fins «d’aquí prop de tres setmanes», apunta David García, gerent de Profirex, que concreta que la previsió perquè se n’iniciïn les que donaran lloc a la construcció del nou edifici és «de dos mesos». El projecte respon a la voluntat de la propietat dels terrenys a renovar els edificis. En lloc de limitar-se a portar-hi a terme reformes, que haurien hagut d’executar-se tant a l’interior com a l’exterior dels immobles, aquesta va decidir tirar a terra la construcció que hi havia i donar-ne lloc a una de nova. Tot plegat porta a pensar que aquest punt a tocar del Mercadal estrenarà nova imatge en alguns mesos, ja amb la construcció enllestida i la voluntat de tornar-la a ocupar. Mentrestant, el negoci que operava als baixos del número 4, ja es va traslladar, tal com apunta un cartell penjat a l’interior de l’aparador.

Dues plantes

El mateix García concreta que, un cop el projecte es doni per enllestit i la nova edificació quedi acabada, aquesta servirà per a «dues plantes d’oficines i habitatges», mantenint la mateixa alçada que fins al moment. Les obres es troben senyalitzades i delimitades per una tanca que en barra l’accés i per una altra d’on penja un avís de l’Ajuntament de Reus que indica talls al trànsit de vianants arran de les obres.

Des de la plaça, és possible apreciar a simple vista com l’interior de la parcel·la ja ha estat buidada en gran mesura, tot i que la façana de La Alianza Española de Seguros encara es troba pràcticament intacta, a L’espera que les feines avancin i acabin també amb aquesta part de l’edifici a terra. El projecte aixeca curiositat en tractar-se d’una zona tan concorreguda com és l’enllaç entre el Mercadal i el Pallol, i ha suposat el tancament, almenys temporal, d’alguns dels negocis que es trobaven ubicats als baixos de l’edifici principal.

tracking