Diari Més

Judicial

El jutge dóna la raó a la professora de l'INS Domènech i Montaner

El magistrat considera improcedent l’avaluació de no continuïtat que va dur a terme el centre

Rosa Maria García va ser professora de l'INS Domènech i Montaner durant 8 anys.

El jutge dóna la raó a la professora de l'INS Domènech i MontanerOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un magistrat del jutjat del contenciós administratiu de Tarragona va fallar ahir en favor de la professora de l’INS Domènech i Muntaner, Rosa Maria García, que va denunciar al Departament d’Ensenyament, per procediment improcedent de la no renovació del seu contracte.

La demandant al·legava irregularitats en l’informe on s’estipulava que no continuava al centre el curs 2015-16. La professora, que en tot moment va defensar que el motiu real de la no renovació era la seva baixa per maternitat, defensava que «el procediment no era correcte».

L’afectada va demanar la baixa per maternitat durant el curs 2014-2015, fet que va propiciar que a principis de setembre ja no estigués al centre, i es va reincorporar cap al final del curs. Va ser llavors quan el director la va informar que no la renovarien i ella va presentar les al·legacions corresponents. «Els Serveis Territorials va fer una resolució i va donar la raó al director», exposava. Segons, García, a la resolució s’hi presentava un informe d’inspecció on es deia que no havia desenvolupat correctament les tasques assignades durant el curs. La professora ho va rebatre, ja que cap inspector s’havia posat en contacte amb ella, tal com està establert per dur a terme correctament aquest procediment. Va ser llavors quan es va realitzar una inspecció. «El primer informe d’inspecció no existia. Es va fer posterior a la resolució».

Aquesta va ser la principal prova que va presentar Rosa Maria García per justificar com a errònia l’avaluació de no continuïtat que va emetre el Departament de Serveis Territorials. «L’error de forma era molt greu», va exposar la demandant. A més, explicava, li assignaven unes tasques que no li pertocaven, com ara preparar les matrícules pel curs vinent, tasca que ella realitzava de forma voluntària. Tampoc hi havia un informe raonat i justificat de la direcció.

Rosa Maria García havia treballat al centre educatiu durant vuit anys consecutius i mai havia tingut queixes de la seva feina. Explicava que just l’any que va decidir quedar-se embarassada va ser quan el centre va decidir no renovar-la i Garcia acusava aquest fet a la seva maternitat.

Tot i que ahir el jutge li donés la raó encara queda vist per sentència perquè els Serveis Territorials puguin fer les seves al·legacions al respecte. Per la seva banda, la professora exposa que «la meva intenció és que declarin nul el procediment».

tracking