Diari Més

Oci

Les Barraques tiraran endavant amb un pressupost més reduït

La Coordinadora confirma la festa tot i que el conveni encara no està firmat

La coordinadora assegura que no es cobriran les despeses d'aquesta edició.

Les Barraques tiraran endavant amb un pressupost més reduïtCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, va confirmar que «tindrem Diables i tindrem Barraques» i va exposar que s’està tramitant el conveni amb la Coordinadora de Barraques per ultimar tots els detalls per a les festes. En aquest sentit, un membre de la junta de la coordinadora, Adrià Aragonès, va confirmar que al final sí que es faran les Barraques però que s’està tramitant un conveni que «vam demanar al febrer».

Quan falten vuit dies perquè comenci el certamen, l’Ajuntament encara ha de firmar el document on s’estipula que la quantitat de diners extra que oferiran és de 2.000 euros, segons explicava el president de la Coordinadora de Barraques, Adrià Llorach, que afegia que han hagut de dur a terme «mesures internes per salvar aquest any» i «el pròxim any ja veurem». En aquest sentit, Aragonès destacava que tot i que el consistori aportarà més diners que l’any passat, no hi haurà «no es cobriran les despeses».

Per a l’edició del 2017, Caelles exposava que «caldrà dotar-les d’extres perquè Reus serà la Capital de la Cultura Catalana i hi haurà d’haver una qualitat més alta». Aquest fet també es va notificar a l’entitat organitzadora de les festes, que espera que es compleixi.

La incertesa per si es farien o no les Barraques afectava, primerament, a la coordinadora, però les entitats participants, que aquest any seran només 16, també estaven pendents de com acabarien les reunions entre la coordinadora i l’Ajuntament. En aquest sentit, Adrià Aragonès va confirmar que «en tot moment anàvem informant les entitats».

Novetats de la Festa Major

Ahir es van anunciar tres concerts que no estaven al programa original dels actes previs de la Festa Major de Sant Pere.

Els primers de tots serà un grup musical de caràcter infantil. A dos quarts d’una del migdia d’aquest diumenge hi haurà a la plaça del Mercadal el concert del Club Super 3, on els infants podran gaudir de les cançons més populars del programa televisiu.

Al mateix dia, també a la plaça de l’Ajuntament, la banda musical Oques Grasses, s’encarregarà de continuar la festa a partir de les deu de la nit. Durant el concert, el grup presentarà el seu darrer treball, YouPoni.

Per últim, el dissabte 25 de juny es podrà gaudir, aquest cop a la plaça de la Libertat, del ball de gala amb l’Orquestra Internacional Maravella, a partir de les set de la tarda i altre cop a dos quarts d’onze de la nit.

Però, sens dubte, un dels actes més esperats d’aquesta Festa Major serà la presentació oficial de l’Àliga petita de Reus, que es podrà veure el mateix dissabte 25 de juny a les onze del matí a la plaça del Mercadal.

tracking