Diari Més

Festa Major

L'Escola Alba de Reus encendrà la tronada de Sant Pere coincidint amb el 35è aniversari del centre

El Col·legi Públic d’Educació Especial Alba ha estat una de les entitats de la ciutat escollides per protagonitzar un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Reus

Festa final de curs de l'Escola Alba de Reus.

L'Escola Alba de Reus encendrà la tronada de Sant Pere coincidint amb el 35è aniversari del centreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Alba ha rebut l’encàrrec d’encendre la tronada del dia gran de la Festa Major de Reus, el 29 de juny. Amb aquest acte emblemàtic, el centre educatiu de la Diputació de Tarragona culminarà un curs marcat per la celebració del seu 35è aniversari. L’Escola Alba ha estat una de les tres entitats escollides per encendre la tronada que, a les 11 del matí del dia de Sant Pere, obrirà el lluïment dels grups festius a la Plaça Mercadal.

La implicació del CPEE Alba amb la cultura festiva i tradicional de la ciutat ha estat constant. Durant els últims anys, l’escola ha incorporat els gegantons Valentí i Valentina i altres elements festius que els mateixos alumnes han creat i decorat com a part de les activitats que realitzen al centre.

Coincidint amb la festa de final de curs, aquest passat divendres, l’escola va presentar els seus dos nous nanos: el Xiquet, i la Xiqueta, una rèplica d’aquells que surten habitualment al seguici festiu reusenc. Les figures han estat creades a les aules de l’escola pels alumnes. Abans del sopar i la revetlla, tots els elements festius de l’escola i els alumnes van ballar al ritme de la música del grup de grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona.

Alumnes, professors i famílies van celebrar plegats el final d’un curs molt especial durant el qual han celebrat els 35 anys d’existència del centre. La comunitat educativa va gaudir d’una mostra del treball de dansa terapèutica que han fet els alumnes durant el curs. Durant la vetllada hi va haver ball, el comiat dels alumnes alumnes que marxen ja de l’escola i l’actuació del grup 7deteatre del centre, que va representar l’obra Jo no vull ser... PAVO. L’obra teatral ha estat una de les iniciatives incloses en els actes de celebració del 35è aniversari. A més, s’ha editat el conte “El viatge de l’Alba” amb les aportacions i il·lustracions dels alumnes, s’ha exhibit una exposició sobre el centre i s’ha creat el lipdub de l’escola.

35 anys educant en la inclusió

Durant 35 anys, la comunitat educativa de l’Escola Alba ha afrontat un projecte interdisciplinar per aconseguir que els alumnes aprenguin a conviure, millorin les habilitats i assoleixin les competències i els continguts escolars corresponents. Un treball encaminat cap a la inclusió en el seu entorn.

La tasca ha permès donar resposta a les necessitats de les famílies del Baix Camp i Priorat pel que fa a l’educació d’alumnes amb necessitats especials. L’avaluació anual que fan les famílies corroboren el reconeixement a aquesta tasca. El curs 2014-2105 el centre va rebre una puntuació de 9,2 pel que fa a l’índex de satisfacció pel servei que ofereix.

Els Nanos del centre.

L'Escola Alba de Reus encendrà la tronada de Sant Pere coincidint amb el 35è aniversari del centreCedida

tracking