Diari Més

Urbanisme

Les obres de la Sedera ja estan correctament senyalitzades

La mesura més significativa i visible és la prohibició d’aparcament a la banda de l’edifici del carrer Evarist Fàbregas

Les tanques impedeixen aparcar al carrer Evarist Fàbregas.

Les obres de la Sedera ja estan correctament senyalitzadesOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de l’antiga fàbrica la Sedera ja estan completament senyalitzades. Això s’ha produït després que la plataforma Salvem la Sedera presentés el passat 27 de maig una denúncia a Inspecció de Treball per les irregularitats de les obres d’enderroc de l’edifici.

Primer es va col·locar un cartell de l’Ajuntament de Reus exposant el número d’expedient, la data de la concessió de la llicència; la descripció de l’obra, el promotor i l’arquitecte. Més endavant es van col·locar les tanques que impedeixen el pas a la vorera que toca directament amb una de les parts de la paret de l’edifici, al carrer Evarist Fàbregas. De la mateixa manera, un cartell de la Guàrdia Urbana impedeix aparcar-hi fins al 7 de juliol.

Per una altra banda, un altre cartell de l’Ajuntament, aquest cop des de Via Pública anuncia «ocupació de via pública per bastida».

Per últim, es pot observar l’habitual cartell de la normativa de seguretat on s’especifica que està «prohibit el pas a tota persona aliena a l’obra».

Tots aquests cartells es troben al voltant de l’antiga fàbrica tèxtil. El president de la plataforma Salvem la Sedera, Alfons Berbel, afirma que des que van portar la denúncia a Inspecció de Treball «no enderroquen ni una totxana». El president, que vigila constantment les obres, exposa que ara mateix només estan fent treballs de seguretat. Per la seva banda, des del departament d’Inspecció de Treball només exposen que s’està duent a terme la investigació pertinent, sense especificar si l’obra continua o està realment parada.

A més, al pati davanter dels terrenys de l’edificació s’hi ha instal·lat una caseta de manteniment.

Aquestes noves mesures són algunes de les que demanaven des de l’entitat veïnal, que exposaven que les obres s’estaven duent a terme sense una correcta senyalització i protecció envers els ciutadans de la zona.

Altres mesures sol·licitades

Cal recordar que des de la plataforma també s’exposava el «perill» pels productes que hi ha a l’interior de la fàbrica. Segons exposava Berbel, la plataforma ja va avisar que a l’interior de l’edifici hi havia dos transformadors elèctrics perillosos, que contenen oli dielèctric, amb propietats molt nocives per a tot aquell que hi estigui exposat. Per últim, els veïns adherits a la plataforma també denunciaven que no s’havia retirat ni els cables de línia telefònica, ni els fanals ni les instal·lacions d’enllumenat públic que hi ha al voltant de l’edifici.

tracking