Diari Més

Social

Hoquei i vermut al XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol a Reus

Un combinat de jugadors ‘pericos’ va endur-se per 3-4 l’enfrontament amb el Reus Deportiu; uns 800 aficionats de 87 penyes van assistir a la trobada

Hoquei i vermut al XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol a Reus

Hoquei i vermut al XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 800 pericos arribats de 87 penyes d’arreu de l’Estat van participar ahir al XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol, celebrat a la capital del Baix Camp de la mà de la Penya Blanc-i-Blava de Reus. Un partit d’hoquei al Palau d’Esports entre una combinació de jugadors de diferents entitats i que són socis i aficionats de l’Espanyol i la primera plantilla del Reus Deportiu, una cercavila entre la plaça de la Llibertat i el Palau Municipal on la comitiva va ser rebuda pel consistori i un dinar de germanor disposat a les instal·lacions del Tecnoparc van completar la jornada.

El president de la penya espanyolista que exercia d’amfitriona, Anton Roig, apuntava cap al vespre la seva «gran alegria» pel desenvolupament «molt bo» de la trobada i deia que «sempre és bonic encarregar-nos d’un esdeveniment com aquest, que haurà sigut potser el millor aplec dels 26 que ja s’han fet a l’Estat». Roig, que concretava l’assistència de 765 penyistes, mostrava també la satisfacció per tot allò viscut «en els tres actes centrals de l’aplec».

Dirigits per Feriche

El XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol, de fet , arrencava amb la disputa del particular partit d’hoquei de què prenien part, del costat blanc-i-blau, jugadors com Galán, Caldú, Burgaya, Luis Gil, Titi Roca, Eloi Gaspar, Marc Vila, Arellano, Roger Valls i Gerard Teixidó, tots ells dirigits per l’exseleccionador Carlos Feriche. L’encarregat de fer el servei d’honor seria Jordi Trias, «un històric de l’Espanyol del 1950» que rebia un homenatge a la seva trajectòria amb 92 anys. En el terreny purament esportiu, l’enfrontament es resolia per un ajustat 3-4. Sergi Torné avançava els roig-i-negres al 7’, abans que Roger Valls posés l’empat i Marín recuperés l’avantatge per al Reus Deportiu. Després, en els tres últims minuts de partit, Titi Roca en va fer dos i Marc Ollé recuperava l’empat per als de la capital del Baix Camp. Galán rematava a falta de 30 segons per al desenllaç de l’enfrontament i segellava la victòria de l’Espanyol a la pista del Palau d’Esports roig-i-negre. El partit va estar succeït per un intercanvi de plaques commemoratives i la intervenció de les autoritats dels diferents clubs.

Tot i que durant l’organització de l’aplec s’havia especulat amb la presència a Reus del president de l’Espanyol, Chen Yanseng, aquest, tal com ja s’havia deixat entreveure la setmana passada, no va assistir finalment a la cita a la capital del Baix Camp. Dies enrere, però, sí que havia rebut Roig i altres membres de la Penya Blanc-i-Blava de Reus i havia mostrat interès pel programa del XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol.

Després de donar lloc a la cercavila que va portar els prop de 800 penyistes pericos fins a la recepció a l’Ajuntament, en una jornada en què tampoc no va faltar el cèlebre vermut de Reus –en forma d’un tast que va oferir-se al mateix Mercadal i que va deixar escoltar el sentiment blanc-i-blau al centre del municipi, la comitiva va encaminar-se a les instal·lacions del Tecnoparc, on hi havia previst un dinar de germanor. El conseller delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, destacava en vespres de la cita la «il·lusió» davant un aplec que ha convertit Reus en «la capital del món perico» per un dia.

tracking