Diari Més

Reconeixements

Neix un premi per a joves periodistes en memòria de Joan Marc Salvat

Els guardons es lliuraran al Castell del Paborde

Neix un premi per a joves periodistes en memòria de Joan Marc Salvat

Neix un premi per a joves periodistes en memòria de Joan Marc SalvatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 1r Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat reconeixerà la tasca de professionals menors de 27 anys «compromesos amb l’honestedat, el compliment del codi deontològic, la iniciativa i l’emprenedoria». El guardó, que va adreçat a periodistes de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, neix per perpetuar la manera de fer de Salvat (1988-2015), «ambiciós i amb ganes de menjar-se el món», i que perdia la vida al desembre en un accident de trànsit. En aquell moment, ocupava el càrrec de director de Canal Camp i Ràdio La Selva del Camp, i havia desenvolupat una prolífica trajectòria que passava per mitjans com Reusdigital.cat, Lanova Ràdio, Infocamp, El Punt, Viu a Fons o el Diari Més.

El certamen, que tindrà continuïtat i amb periodicitat anual, vol distingir i estimular específicament la realització i difusió de treballs periodístics, amb mèrit qualificat, vinculats a les comarques meridionals, o bé reconèixer una trajectòria professional destacada en la promoció de treballs periodístics o iniciatives en l’àmbit de la comunicació corporativa. El termini per a presentar treballs –tant inèdits com ja publicats– finalitzarà el proper 30 de setembre.

Els participants han de fer-ne arribar les còpies a l’Ajuntament de la Selva del Camp. La dotació del premi és de 3.000 euros: 1.500 per al primer, 900 per al segon i 600 per al tercer. El jurat estarà format per professionals de la comunicació vinculats als mitjans convocats –Reusdigital.cat, Lanova Ràdio i Infocamp– i als col·laboradors. En analitzar els treballs que s’hi presentin, tindrà en compte l’especificació periodística, la capacitat divulgadora o innovadora, el contingut científic i històric i el nivell de qualitat de cada obra. Els guanyadors recolliran els guardons el 25 de novembre al Castell del Paborde de La Selva del Camp.

tracking