Diari Més

Habitatge

La Patacada lloga en un mes 26 pisos de protecció oficial buits des de 2015

La rebaixa dels preus, que van dels 300 fins als 398 euros, facilita el lliurament del 60% de la promoció

La Patacada lloga en un mes 26 pisos de protecció oficial buits des de 2015

La Patacada lloga en un mes 26 pisos de protecció oficial buits des de 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 26 dels 46 pisos amb protecció oficial que formen part de la promoció de La Patacada, ubicada al barri del Carme i l’última d’aquestes característiques que es va construir a Reus, han trobat inquilí al llarg dels darrers 30 dies. El 60% dels habitatges queden ocupats coincidint amb la campanya de promoció engegada per Redessa tot just un mes enrere, i que significava una rebaixa substancial en el preu del lloguer i l’adjudicació directa. El total dels pisos estaven buits des de fa més d’un any, arran de les renúncies dels qui s’havien presentat en un primer moment al concurs obert per l’Ajuntament, tal com apunten fonts de Redessa. Les mateixes fonts detallen que, en aquest moment, encara hi ha visites programades i que restes per realitzar-se i, per tant, està previst que la xifra de 26 lloguers se superi a curt termini.

El perfil dels qui han accedit a la promoció de La Patacada respon al de persones joves, persones soles o parelles sense fills, de menys de 35 anys. Els requisits que han de complir els sol·licitants, amb les noves condicions, són acreditar uns ingressos mínims de 12.000 euros l’any i no comptar amb cap habitatge en propietat. A més, cal que s’ajustin a una d’aquestes tres: estar empadronats a Reus amb una antiguitat mínima de dos anys, haver-ho estat anteriorment i també amb una antiguitat mínima de dos anys o treballar a la ciutat amb la mateixa anterioritat.

D’aquests 46 habitatges amb què compta la promoció de la Patacada, 28 són d’una i 18 de dues habitacions, i tenen una superfície útil que oscil·la entre els 41,25 i els 59,20 metres quadrats. Tots els pisos disposen d’una plaça d’aparcament i d’un traster vinculat.

Una setantena de contactes

El preu del lloguer oscil·la entre els 300 i els 398 euros, després que el Consell d’Administració de Redessa aprovés una rebaixa del 20% sobre els preus inicials, que ha estat possible «reduint el preu del lloguer de l’aparcament i del traster a un euro al mes». A més dels 26 pisos ja llogats, des de Redessa concreten que unes 70 persones més «han contactat amb nosaltres –per telèfon, per correu i també presencialment– perquè estaven interessats en un habitatge». A algunes de les persones interessades en llogar, «pel perfil que tenien i les necessitats que comentaven, els hi hem ofert Mas Bertran II al barri Fortuny», apunten. També hi ha visites organitzades, i hi ha hagut persones interessades que han quedat descartades en no complir amb els requisits.

tracking