Diari Més

Laboral

Reus Serveis Municipals aprova les mesures de reequilibri de l'hospital

Entre les mesures destaca la reducció de la inversió de 500.000 euros a Aigües de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Serveis Municipals va aprovar ahir definitivament les mesures per a reduir el dèficit de l’hospital. Durant la reunió del Consell d’Administració de Reus Serveis Municipals es va fer palès el que ja s’havia dit durant el Ple municipal del passat divendres 3 de juny, que el paquet de mesures presentades pel govern de la ciutat tirarien endavant.

La primera de les mesures suposarà la condonació dels interessos del préstec del Pla d’Ajust entre l’Ajuntament i l’hospital i representaria un estalvi de 100.000 euros. A aquesta mesura, tal com ja va exposar l’alcalde, Carles Pellicer, durant la presentació pública d’aquestes mesures, cal sumar-hi l’estalvi de 625.000 euros a través del refinançament del préstec de Pla d’Ajust Ajuntament amb Reus Serveis Municipals (RSM). D’aquesta manera es podrà rebaixar el lloguer que actualment paga el centre sanitari reusenc.

L’última mesura proposada, i ara ja aprovada definitivament, és disminuir les inversions d’Aigües de Reus per les actuacions que duu a terme al centre hospitalari i reduir, així 500.000 euros.

En total, aquest paquet de mesures, aprovades per l’Ajuntament i per Reus Serveis Municipals, reduirà 1,2 milions el dèficit, que caldrà sumar-ho a les mesures que s’apliquin des de l’hospital. Queden pendents, però, les renegociacions de crèdit amb diverses entitats bancàries.

Els partits de Reus, dividits

Aquestes mesures es van aprovar ahir amb els vots a favor del govern (CiU, ERC i Ara Reus) i PSC. Per la seva banda Ciutadans i la CUP es van abstenir i PP va ser l’únic en votar en contra. Les votacions d’ahir van ser la viva imatge de les exposades en l’anterior ple.

Francesc Vallès, portaveu socialista ja va exposar que donaven suport a les mesures «perquè la situació actual és complicada però sempre hem d’anar a favor dels ciutadans». Tot i això, Vallès feia el matís que «són mesures insuficients i arriben tard». Els socialistes també van voler destacar que les mesures presentades pel consistori «són improvisacions, fetes a corre-cuita» i que «implicaran un augment dels ingressos però seran extraordinaris i conjunturals». En definitiva, com considerava Vallès, «són un pedaç».

Pel que fa a les altres formacions polítiques de l’oposició reusenca, es van mostrar en contra des d’un inici. Ciutadans ja va avançar que consideraven que no s’havia de treure inversions necessàries per a la ciutat, com eren les d’Aigües de Reus, per destinar-les a un problema financer de l’hospital reusenc. A més, continuen defensant que les ajudes del Departament de Salut són una promesa que no arribarà.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular, per la seva banda, ja van afirmar que no votarien a favor d’aquestes mesures però que no podien votar en contra tampoc de mesures que serveixin per intentar revertir la mala situació financera del centre sanitari.

Per últim, el Partit Popular va dir des dels inicis que no podia permetre aprovar unes mesures que anessin en contra de la ciutadania. Els populars consideraven que reduir la partida pressupostària d’Aigües de Reus només perjudicaria els ciutadans, fet que havien denunciat.

tracking