Diari Més

Educació

El Consell d'Infants presenta les propostes per a «Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017»

Els alumnes han agrupat les seves propostes en quatre apartats: història i patrimoni, tradicions populars i festes; literatura i pensament, i arts i creació

El Consell d'Infants presenta les propostes per a «Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017»

El Consell d'Infants presenta les propostes per a «Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017»Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 44 consellers i conselleres del Consell Municipal d’Infants Ciutadans han presentat aquest dimecres 8 de juny al plenari de l’Ajuntament, en Audiència Pública, les propostes que han treballat durant el curs en relació al tema encarregat des de l’Ajuntament: «Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017».

Els alumnes han agrupat les seves propostes en quatre apartats: història i patrimoni, tradicions populars i festes; literatura i pensament, i arts i creació.

El Consell d’Infants Ciutadans ofereix una oportunitat de participar en els assumptes públics d’una manera directa i en l’exercici dels drets i les responsabilitats dels infants com a ciutadans i ciutadanes. Els consellers representen 20 escoles de Reus i 915 nens i nenes de 5è de primària.

L’Audiència Pública és el moment en què els representants del Consell d’Infants expressen al Ple de l’Ajuntament les propostes que han treballat conjuntament a les escoles durant el curs amb els seus companys de 5è de primària. L’audiència posa punt final a aquest treball amb l’objectiu de fer arribar al consistori les seves propostes i compromisos.

Prèviament, els infants han fet diverses sessions de treball als seus centres, en què han participat tots els alumnes de 5è de primària. Posteriorment, els representants escollits democràticament pels seus companys s’ha reunit en sessions de treball per tal de preparar l’Audiència Pública que té lloc al Saló de Plens.

tracking