Diari Més

Política

Multen a Pellicer, Vila i Nin per una visita a les obres de la carretera TV-3141

L’alcalde, el conseller i l’exdelegat del Govern es van desplaçar a la carretera de Misericòrdia sis dies abans de les votacions

Santi Vila, Carles Pellicer i Joaquim Nin –que també hauria d'abonar multa– estrenen les millores.

La Junta Electoral proposa sancions a Pellicer i Vila per inaugurar unes obresOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral de Reus ha multat Carles Pellicer, Santi Vila i Joaquim Nin amb 600, 450 i 300 euros, respectivament, per la visita a les obres de reforma del tram de la carretera TV-3141 que van fer el 14 de desembre, sis dies abans del 20-D. La junta considera que l’alcalde i candidat de Democràcia i Llibertat al Senat; l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, i l’exdelegat del Govern a Tarragona, van infringir l’article 50 de la Llei electoral i que l’acte en què van participar era una inauguració. L’organisme destaca que, malgrat la rellevància«limitada» de l’obra, hi van assistir els màxims representants de les autoritats implicades, es van convidar els veïns i es va convocar a la premsa. El PSC i Ciutadans van denunciar els fets a la Junta Electoral.

En la resolució, la junta recorda que, des de la convocatòria de les eleccions i fins a la seva celebració, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirecta, pels poders públics i que continguin al·lusions a les fites obtingudes. A més, remarca que en aquest període electoral queda prohibir fer qualsevol acte d’inauguració d’obres, sigui quina sigui la denominació utilitzada.

Segons la junta, Pellicer, Vila i Nin van participar en la inauguració de les millores a la carretera de Misericòrdia, una obra executada per la Generalitat i l’Ajuntament de Reus. La resolució recull que Vila i Pellicer van fer declaracions destacant els beneficis de l’obra, particularment per als veïns de la zona, i van subratllat l’esforç de l’ajuntament en temps de crisi i «lloant» l’actuació de l’administració municipal.

La junta destaca que, malgrat que es tractava d’una obra de rellevància «limitada», hi van participar«les màximes autoritats de les administracions implicades». A més, subratlla que l’acte es va portar a terme durant la mateixa setmana de la votació -sis dies abans-, «convocant als mitjans de comunicació i convidant a les entitats veïnals afectades, les quals, segons la nota de premsa elaborada per l’Ajuntament, van mostrar la seva satisfacció».

Tot i que la infracció de la normativa preveu multes d’entre 300 i 3.000 euros per a les autoritats o funcionaris, la junta ha resolt sancionar amb 600 euros a Carles Pellicer -tenint en compte la seva condició de candidat-; amb 450 euros a Santi Vila, i amb 300 euros a Joaquim Nin -actual secretari general de la Presidència-, a qui li reconeix una intervenció secundària. La resolució es pot recórrer davant la Junta Electoral Provincial dins les 24 hores posteriors a la notificació.

tracking