Diari Més

Medi ambient

​Reus va obrir 107 expedients a propietaris de solars en mal estat el 2015

L’Ajuntament ha presentat una campanya per informar sobre l’obligatorietat de mantenir aquests espais en condicions

​Reus va obrir 107 expedients a propietaris de solars en mal estat el 2015

​Reus va obrir 107 expedients a propietaris de solars en mal estat el 2015Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus va realitzar un total de 107 requeriments a propietaris de solars en mal estat o abandonats perquè procedeixin a realitzar-ne la neteja i manteniment, el passat 2015. D’aquests, 84 s’han finalitzat després que els propietaris hagin dut a terme els treballs de neteja, 23 continuen en tràmit, i 5 expedients estan pendents de realitzar la neteja per execució subsidiària per part de l’Ajuntament.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha comentat aquestes xifres en la presentació de la campanya d’informació als propietaris de solars de la ciutat per recordar-los la seva obligació de mantenir els espais en condicions d’higiene i seguretat per evitar riscos, especialment ara, que amb l’arribada de la calor s’incrementa el perill d’incendi.

Des de la regidoria, s’han enviat cartes personalitzades als 543 propietaris dels 1.307 terrenys urbanitzables sense construir que hi ha al terme municipal, recordant-los el seu deure.

La calor, la poca humitat ambiental i la manca de pluges i l’aturada dels projectes urbanístics fan que el perill d’incendi sigui molt alt. En aquest sentit, des de la regidoria de Medi Ambient i Ocupació s’apel·la a la responsabilitat dels particulars, empreses i institucions que posseeixen terrenys perquè es realitzi la neteja i manteniment d’aquestes zones i s’evitin danys a les persones i als béns.

Sancions de fins a 60.000 euros

Segons la normativa municipal, el decret sobre la gestió de residus i la Llei d’Urbanisme, els propietaris de tota classe de terrenys tenen el deure de mantenir-los en bones condicions, lliure de residus i en condicions d’higiene, salubritat, seguretat i ornat públic necessàries. Davant d’incompliment d’aquest deure, l’Ajuntament pot requerir al propietari la neteja del terreny i, si aquest no ho fa, l’administració pot fer la neteja de manera subsidiària i repercutir el cost al propietari.

La legislació urbanística i de residus obliga als propietaris de finques i solars a tenir cura d’aquests, mantenint-los en condicions adequades de seguretat, salubritat i lliures de residus per evitar la constitució de punts d’abocament incontrolats, preveient que poden ser sancionats amb multes d’entre 120 i 60.000 euros.

tracking