Diari Més

Els organitzadors de La Nit de fer l'Índiu organitzen un micromecenatge

Els convidats per aquesta segona edició és el Ball de Cercoletes

Els organitzadors de La Nit de fer l'Índiu organitzen un micromecenatge

Els organitzadors de La Nit de fer l'Índiu organitzen un micromecenatgeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En aquesta segona edició de la festa de La Nit de fer l’Índiu es busca patrocinadors per tal de cobrir el cost de la banda que acompanya als Gegants indis i a l’Àliga. Es necessita pagar a la vintena de músics que acompanyen les dues colles amb una música creada per a l’ocasió.

D’aquesta manera la CRAC i la colla Gegantera de Reus han organitzat dues iniciatives per a recaptar diners. La primera consisteix en una donació de 50 euros, on la persona que aporti aquesta quantitat rebrà un quadre amb una fotografia des de l’interior de l’Àliga mirant el Gegant Indi i un adhesiu. Aquesta opció ja ha rebut prop duna vintena de demandants. Tot aquell que vukgui col·laborar-hi, tant particulars com empreses, ho poden fer a través del correu electrònic de l’entitat o posant-se en contacte amb els col·laboradors.

Una segona opció més assequible, amb un cost de prop més d’un euro, es col·laborarà i es podrà aconseguir una corona de plomes de l’indi presidida per una ploma de l’Àliga. Aquest es es podràn obtenir el mateix dia de l’acte festiu, que tindrà lloc el diumenge 26 de juny a dos quarts de dotze de la nit. Aquestes corones també es podran comprar a diversos establiments de la ciutat com són algunes parades del Mercat Central, al Barato i a la botiga de la Festa Major,que aquest any es trasllada als baixos del Castell del Cambrer, a la plaça del Castell.

Per aquesta segona edició, els convidats seran el Ball de Cercoletes, que aquest any estan de celebració, ja que commemoren els seu vintè aniversari. El primer convidat d’aquesta nova festivitat va ser la colla de la Mulassa, aprofitant que arribava als seus 290 anys d’història.

L’acte començarà a la plaça de l’Ajuntament. L’Àliga i els gegants indis pujaran en cercavila fins al Campanaret per recollir els convidats en aquesta segona edició. Es tornarà enrere, pel carrer Llovera, plaça del Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal i s’acaba davant l’Ajuntament.Per acabar la jornada festiva, a la mateixa plaça del Mercadal, hi haurà el ball de gralles, a càrrec de Ganxets, grallers del Baix Camp i Canya d’Or.

Les Cercoletes no són els únics que estan d’aniversari. Aquest any la colla els Xiquets de Reus celebrarà amb una diada especial, el 25 de juny, els seus 35 anys d’història. Per la seva banda, el Ball de Galeres arriba als 15 anys, els Cavallets assoleixen els 18, l’Àliga en fa 20 i els Gegants Japonesos 60 anys.

tracking