Diari Més

Successos

Crema un altre contenidor de matinada a l'avinguda de Salou de Reus

Bombers van rebre l’avís cap a un quart de dues

Crema un altre contenidor de matinada a l'avinguda de Salou de Reus

Crema un altre contenidor de matinada a l'avinguda de Salou de ReusDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un contenidor va cremar durant la matinada d’ahir a l’avinguda de Salou. Els bombers van rebre l’avís quan passaven tres minuts d’un quart de dues de la matinada. Fins al lloc dels fets es va desplaçar una sola dotació, que hi va treballar durant prop de 20 minuts. Dijous passat, en van cremar dos més al carrer Vinebre i al carrer de la Fatarella, i també va donar-se algun altre episodi al llarg del cap de setmana. Des de finals de 2015, en total, s’han registrat més d’una seixantena de contenidors cremats. Al darrer ple municipal, però, el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, aclaria que l’Ajuntament no n’haurà de pagar les reposicions ja que l’empresa de la brossa té, per contracte, l’obligació de reposar fins a un 2% dels entre 2.500 i 2.600 contenidors que hi ha a Reus.

Fins a 350 contenidors de superfície dipositats al parc del servei de neteja i recollida de Reus estan a subhasta des de finals de maig. L’Ajuntament se’n desprèn després d’haver-los acumulat al llarg dels anys, retirats de la via pública i en desús arran de diferents circumstàncies, entre les quals incendis –tant fortuïts com provocats– avaries, topades o deficiències aparegudes amb el pas del temps que els han convertit en «inservibles». La finalitat de la venda és recuperar un mínim de 6.500 euros –la xifra significa un import aproximat de 18 euros per cada contenidor que s’ofereix– per a les arques municipals i aquesta es posa en marxa a raó de l’interès manifestat per diferents empreses que reaprofiten parts dels contenidors inservibles, tal com apuntaven ahir fonts municipals.

L’operació resulta viable atenent a l’article 45 del Reglament de patrimoni dels ens locals, que concreta que «els béns no utilitzables, un cop valorats tècnicament, poden ser alienats per venda directa», com és el cas d’aquests 350 contenidors d’escombraries que passaran ara a mans d’un privat després d’haver-se considerat que no podrien tornar a emprar-se per la seva funció. En total, es tracta de 180 contenidors de rebuig, paper i envasos amb capacitat per a 3.200 litres i de càrrega lateral; 75 de fracció de rebuig amb capacitat per a 1.100 litres; i altres 95 de fracció d’orgànica preparats per a acollir 700, 600 o 240 litres depenent del model. L’empresa que presenti l’oferta més elevada en el marc del procediment que segueix la subhasta ara oberta podrà passar a fer-se càrrec dels contenidors al moment de l’adjudicació i un cop s’hagi acreditat com a gestora de residus.

tracking