Diari Més

El vi inunda la plaça de la Llibertat

La principal novetat d'aquesta edició és l'Ostrada Solidària, que tindrà lloc dissabte al matí

El vi inunda la plaça de la Llibertat

El vi inunda la plaça de la LlibertatElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edicióde Reus Viu el Vi ja ha donat el tret de sortida. Aquest divendres, la plaça de la Llibertat s'ha omplertdels estands de les diferents Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus. Aquest any la fira compta amb la presència de prop de 40 cellers.El públic podrà catar elsvins i vermuts acompanyats de diverses propostes gastronòmiques que tambéofereixen algunsestands.

Ostrada Solidària el dissabte al matí

Una de les novetats importants d’aquesta edició és l’obertura de la fira dissabte al matí. Una opció que només es va plantejar en la primera edició, l’any 2009. Enguany els organitzadors han apostat per aquesta fórmula amb l’objectiu de realitzar l’Ostrada Solidària a benefici de l’Associació Jordi Pitarque Ceprià. L’entitat porta el nom del jugador del CF Reus Deportiu, originari de l’Ampolla, que va morir l’any 2010 d’una aturada cardiorespiratòria. Un fet luctuós que va motivar la creació de l’entitat que destina tots els seus esforços i recursos a lluitar contra les malalties cardiovasculars, especialment entre els infants i els esportistes. Per això l’Ostrada serà apadrinada pel primer equip del CF Reus Deportiu.

L’Ostrada Popular es realitzarà el dissabte 4 de 12 a 14.30h i consistirà en la degustació de l’ostra rissada del Delta.

L’Ostrada Solidària de dissabte al matí té dues opcions:

- Per 5 euros el visitant pot fer la degustació d’ostres i aconseguir la copa, el portacopes, el barret, el catàleg de la fira i 1 tast de vi.

-Per 13 euros el visitant pot aconseguir el pack sencer amb els 5 tastos de vi i amb la degustació d’ostres inclosa.

La mecànica de la fira

El visitant podrà adquirir, al preu de 13 euros, un pack de tast format per copa, portacopes, catàleg, els cinc tastos de vi i el regal de la fira al que s’hi pot accedir tastant, com a mínim, un vi de cada Denominació d’Origen. És el joc de la ROSA DE REUS/LA ROSA DELS VINS que es fa cada any i on els diversos cellers van enganxant els logos de les respectives DO en cadascun dels pètals de l’emblema de la ciutat. Enguany el regal serà el barret oficial del certamen.

Pel que fa a la gastronomia, el visitant podrà adquirir els populars Vinxets al preu unitari de 2,5 euros i que permeten accedir a les diverses tapes. A més enguany és poden adquirir l’agrupació de cinc Vinxets al preu especial de 13 euros.

Els horaris de la fira seran divendres i dissabte de 17.30 a 23.30 i el diumenge de 17.30 a 22.00 hores.

tracking