Diari Més

Serveis públics

Reus rebrà el premi SIRUSA a la millor recollida i qualitat de la fracció orgànica

El reconeixement es lliura divendres 3 de juny en el marc de la XXII edició dels premis Ones

Reus rebrà el premi SIRUSA a la millor recollida i qualitat de la fracció orgànica

Reus rebrà el premi SIRUSA a la millor recollida i qualitat de la fracció orgànicaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Reus ha estat guardonat amb el premi SIRUSA per l’esforç del consistori i de la ciutadania en millorar la recollida i qualitat de la fracció orgànica. El reconeixement es lliura divendres 3 de juny en el marc de la XXII edició dels premis Ones, que organitza Mediterrània, en un acte al Teatre Metropol de Tarragona.

La decisió s’ha pres sobre la base del balanç anual de fracció orgànica recollida pels municipis que integren la Mancomunitat de propietaris de SIRUSA durant l’any 2015 (en total 18.662 tones), i comparada amb els resultats de l’any anterior.

Només 3 municipis dels integrats de SIRUSA, Reus, Vila-seca i Cambrils, van augmentar la generació de fracció orgànica en comparació amb l'any precedent, mentre que la resta de municipis, Tarragona (que inclou la Canonja), Valls i Salou la van disminuir. Per la seva banda, cal considerar Constantí com un cas especial ja que va iniciar la recollida selectiva a mitjans del 2014 i per tant els resultats no són comparatius.

D’aquests tres municipis que van augmentar la generació de fracció orgànica, Cambrils i Vila-seca van produir una matèria orgànica de pitjor qualitat, possiblement a conseqüència d'un comportament ciutadà menys acurat. Per contra, Reus va mostrar, al costat d'un augment en la producció d'aquesta fracció reciclable, una notable millora en qualitat i ha resultat ser el que va generar una fracció orgànica de millor qualitat d’entre tots els municipis mancomunats.

El jurat destaca el comportament de la ciutadania del municipi de Reus, i l'esforç desenvolupat en millorar el seu comportament a la sempre difícil activitat de seleccionar les fraccions dels residus domèstics, per la qual cosa proposa que el premi SIRUSA al municipi mancomunat que presentat uns resultats elogiables en recollida i qualitat de fracció orgànica, sigui atorgat al municipi de Reus.

tracking