Diari Més

Laboral

El govern posa sobre la taula 985.000 euros per pagar la meitat de les retribucions per objectius

Els treballadors de Sant Joan hauran de decidir si accepten aquesta quantitat ara o esperen a la totalitat 'sine die'
La secció sindical d’UGT de l’hospital de Móra d’Ebre demana un pla d’inversions a Sagessa

La gestió de l'hospital de Móra d'Ebre depén de Reus.

El govern posa sobre la taula 985.000 euros per pagar les DPO'SCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’hospital Sant Joan de Reus tenen sobre la taula 985.000 euros dels objectius del 2015 dels treballadors. Així ho van fer saber l’alcalde, Carles Pellicer, i la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, al Comitè d’empresa durant una reunió celebrada ahir. Aquesta xifra representa pràcticament el 50% de les DPO (retribucionsvariables vinculades a objectius)de l’exercici del 2015, diners que els treballadors del centre sanitari fa temps que reclamen.

Ara està en mans del comitè d’empresa reunir-se amb tots els treballadors i escollir quin és el seu posicionament. Tenen dues opcions: o acceptar el cobrament immediatament i esperar a la resta dels diners, que no tenen data concreta, o esperar i cobrar-ho tot seguit.

El comitè d’empresa de l’hospital ja havia denunciat anteriorment a Inspecció de Treball l’impagament de les DPO’S, que haurien hagut de rebre, com a molt tard, l’últim dia del mes de març, que és el període en què es tancaven els comptes del centre sanitari.

Dos mesos després de conèixer el dèficit que patia l’hospital, ara el govern de la ciutat es disposa a pagar la meitat del que havia promès. Aquests fets coincideixen amb el seguit de mesures que ha presentat el consistori per rebaixar pràcticament 2 milions el dèficit del centre sanitari. Mesures que, es preveu que avui es consolidin a la Junta General de l’Hospital prèvia al ple.

Móra també reclama a Reus

La secció sindical d’UGT de l’hospital Comarcal Móra d’Ebre i la FSP-UGT de les Terres de l’Ebre, demanen, tant a la Direcció General del Grup com al Consell d’Administració de Sagessa de Reus que de manera «immediata s’estableixi un Pla d’inversions que contempli els 2 milions d’euros provinents de regularitzacions fiscals que aquests últims dies han reconegut des de l’Ajuntament de Reus i des de Sagessa, que han incrementat el patrimoni net de Gecohsa».

Tant la formulació dels comptes de l’hospital de Reus com de Sagessa es van tancar al mes de març, que va ser quan es va conèixer el dèficit que patia el centre sanitari de la capital del Baix Camp. En aquell llavors també es va saber que l’hospital comarcal tancava els comptes amb més diners, que són els que la formació sindical vol utilitzar per a aquest pla.

«Volem reinvertir en l’hospital abans que marxin els diners», exposa el secretari d’Organització de la FSP, UGT Terres de l’Ebre, José M. Domínguez. I és que treballadors i sindicat del centre hospitalari tenen por que el dèficit reusenc l’hagin d’acabar pagant tant ells com el CMQ, l’altre centre del grup sanitari del seu patrimoni. Domínguez afirma que entre el dia d’avui i dilluns enviaran la carta formal tant al director general del grup com al Consell d’administració de l’hospital per sol·licitar el Pla d’inversions.

Des del sindicat també exigeixen, que ja que l’Ajuntament de Reus és conscient del dèficit, que «es portin a terme les mesures adients perquè el centre no acabi fent fallida» i entenen que «el Consell d’Administració és l’únic responsable i no permetrem que s’utilitzi com excusa la caiguda de l’hospital per descapitalitzar l’hospital de Móra d’Ebre».

També avisen que els pròxims dies es posaran en contacte amb tots els ajuntaments del pla ALTEBRAT, que inclou la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat, per tal que també facin seguiment del cas. «L’hospital de referència de l’ALTEBRAT és el de Móra», exposa José M. Domínguez. La notícia es fa pública precisament.

UGT ha près aquesta mesura, principalment, per la por a que la mesura proposada per la CUP, referent a la descapitalització de Gecohsa i CMQ es compleixi. Just en el moment que els cupaires exposaran al ple que els seus treballadors també participin a les reunions del consell administratiu.

tracking