Diari Més

Mobilitat

Cinc pobles del Baix Camp integraran 150 places d'aparcament dissuasiu

L’Argentera, Capafonts, Colldejou, Vilaplana i Vilanova d’Escornalbou incorporen espais d’estacionament per absorbir visitants

L'Ajuntament estudia una ampliació de la zona d'autocaravanes de Reus.

Cinc pobles del Baix Camp integraran 150 places d'aparcament dissuasiuOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla de foment del turisme als municipis d’interior i de muntanya del Baix Camp, el desplegament del qual impulsa el Consell Comarcal, incorporarà 150 places d’aparcament descongestionant de vehicles a cinc municipis de la comarca. L’Argentera, Capafonts, Colldejou, Vilaplana i Vilanova d’Escornalbou estrenaran nous pàrquings dissuasius per resoldre la problemàtica que «molts d’aquests pobles no disposen d’espais concrets per estacionar-hi una important quantitat de vehicles i, sovint, ben just hi poden circular i estacionar els propis veïns», situació que «es complica quan reben visitants i es produeixen problemes de circulació», tal com recull el projecte de les obres, que es troba ara en fase d’exposició pública i sortirà a licitació en el termini aproximat de 30 dies. Aplicar la millora, aprovada en la Junta de Govern del passat 10 de maig –de la mà d’altres que hi estan relacionades–, representarà una inversió de gairebé 180.000 euros en feines cofinançades pel Departament d’Empresa i per la Diputació de Tarragona.

La mesura es proposa alliberar els cascs urbans dels cinc municipis per tal de convertir-los en «llocs amables, visitables i dels quals poder gaudir amb tranquil·litat i seguretat». El projecte arriba vinculat a les accions de foment i dinamització turística que el mateix Consell Comarcal del Baix Camp està portant a terme a aquestes zones en els darrers anys i que «han comportat un augment de turistes i visitants que sovint s’acumulen en llocs i municipis concrets de la comarca i especialment en certes temporades de l’any, sobretot en caps de setmana i en períodes festius». Vol «beneficiar el visitant que hi arriba, perquè pot aparcar el seu vehicle sense problemes» però també «els habitants dels pobles, perquè descongestiona els centres urbans» i «la destinació turística en general, ja que la converteix en un lloc ordenat, respectuós amb el medi, amable i que proporciona una experiència positiva que repercuteix en la imatge del territori», tal com recull el mateix document.

Un turista «independent»

El Baix Camp interior estrenarà, en els propers mesos i en aquest mateix context les primeres àrees d’autocaravanes que s’hi instal·len, en forma de 30 places repartides a Duesaigües i Pratdip.En aquest cas, els nous espais vénen donats per haver-se «detectat, darrerament, un augment de turistes a les Muntanyes de la Costa Daurada que arriben a través d0aquest mitjà, ja sigui des dels càmpings de la costa o directament des dels seus llocs i països d’origen», el qual transcorre en paral·lel a una fuga «d’alguns autocaravanistes nacionals que estan marxant a la resta d’Europa, on els és més fàcil viatjardonada la gran quantitat d’àrees d’aquest tipus ja existents». Les 30 places d’aparcament per a autocaravanes constaran de sistemes per buidar els dipòsits d’aigües grises i negres i reomplir-los i possibilitaran la pernocta per un temps licitat. El Consell Comarcal les concep com «lloc per promoure itineraris i punts d’interès turístic mitjançant panells informatius que es podran utilitzar com a suport publicitari del comerç i l’hostaleria local» i les dreça a un «turista independent i interessat en espais i zones naturals».

L’Ajuntament estudia una ampliació de la zona d’autocaravanes de Reus La zona d’estacionament per a autocaravanes de Reus, la primera amb què compta la ciutat i que va inaugurar-se al febrer de 2015 ubicada a l’àrea de zona blava Riudoms, registra una mitjana de cinc vehicles al dia en les quatre places que ofereix. La forta rotació ha permès que, en puntes comptabilitzades el passat mes de maig, n’hi arribessin a passar 25 al llarg d’una sola jornada. Divendres i dissabte són els dies de major ocupació tot i que aquesta oscil·la en funció dels mesos. Donat el balanç «molt positiu» que fa de les instal·lacions, l’Ajuntament n’estudia l’ampliació per sumar noves places a la zona d’estacionament a mig termini.

tracking