Diari Més

Cultura

Els Sopa de Cabra més íntims, protagonistes de la programació del Fortuny

Les propostes per 4t trimestre fan una aposta pels clàssics del teatre, amb representacions de Shakespeare i Molière

Els Sopa de Cabra més íntims, protagonistes de la programació del Fortuny

Els Sopa de Cabra més íntims, protagonistes de la programació del FortunyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha presentat aquest dilluns la programació pel quart trimestre de 2016, integrada per deu espectacles on hi ha representats els diferents gèneres artístics i interpretatius: tres obres de teatre, dos espectacles musicals, un d'òpera, un de dansa, un recital i dues representacions teatralitzades pertanyents al Cicle Grans Mestres. El concert de Sopa de Cabra, on els gironins presentaran el seu nou disc Cercles, és un dels plats forts.

A més, el Teatre Fortuny oferirà produccions pertanyents a altres entitats, amb dos concerts de l'Associació de Concerts de Reus i la Gala de Dansa a benefici de la lluita contra el càncer, promoguda per l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona i la Fundació Teatre Fortuny en col·laboració amb el Consorci.

La venda d'abonaments pels espectacles es portarà a terme del 6 de juny fins al dia 14 de setembre. La venda de localitats d'espectacles d'abonament i la venda en general s'iniciaran a partir del 19 de setembre. Les localitats pels espectacles fora d'abonament ('La violació de Lucrècia', 'La tempesta', Sopa de Cabra i Concert d'Any Nou) es realitzarà a partir del 6 de juny. La compra d'entrades es pot realitzar a través del web del teatre www.teatrefortuny.cat.

Clàssics del

teatre

La programació del 4t trimestre s'inicia el dimarts 4 d’octubre amb el cinquè espectacle programat dins del Cicle Grans Mestres: 'La Violació de Lucrècia' de William Shakespeare. Una reflexió d’un fet criminal ple de sentiments i passions interpretada per dues de les millors actrius de l’escena teatral nacional: Mercedes Sampietro i Marta Marco.

El divendres 7 d’octubre es dóna el tret de sortida a la programació d’abonament del 4t trimestre de 2016 amb una de les obres teatrals més destacades de l’escriptor irlandès Brien Friel, 'Dansa d’agost', sota la direcció i traducció de Ferran Utzet i producció de la Perla 29. En aquest cas s’ha volgut recuperar un dels textos teatrals més rics d’aquest escriptor, en què es descriu la vida de cinc germanes solteres que viuen juntes en un petit poble a la Irlanda rural de 1936. Durant un mes d’agost, reviuen els records del precari equilibri de la llar de les germanes Mundy, que s'ha anat esfondrant.

El dimarts 25 d’octubre, seguint el llibret d’Andrés Sopeña, 'El Florido Pensil versió'nenes'oferirà un retorn a l’Espanya de la postguerra, amb la història del dia a dia de cinc noies sotmeses al sistema educatiu de l’època. La direcció és de Fernando Bernués i Mireia Gabilondo i la versió catalana és de Guillem-Jordi Graells. Producció: Anexa i Tanttaka Teatroa. Un espectacle amb un repartiment de luxe: Victòria Pagès, Lloll Bertran, Isabel Rocatti, Mireia Gabilondo i Roser Batalla.

El mes de novembre s'iniciarà amb 'L’Avar' de Molière. El divendres 4 de novembre, amb direcció de Josep M. Mestre i traducció de Sergi Belbel, l’actor Joan Pera retorna al teatre clàssic per a interpretar uns dels personatges dramàtics més universals, l’usurer i especulador Harpagon. La seva avarícia traspassa tots els límits, i el seu autor utilitza tots els recursos de l’humor, els gestos i les paraules per aconseguir una comèdia en la qual l’amor i la joventut triomfaran en contra dels desitjos de l’usurer. Amb Joan Pera, Júlia Barceló, Josep Minguel, Alba Forejachs i Manel Dueso.

El dimarts 8 de novembre arriba la darrera de les posades en escena del Cicle Grans Mestres, amb què es posarà punt final a l’homenatge a William Shakespeare, amb 'La Tempesta' amb Emilio Gutiérrez Caba, Francesc Garrido i Belén Fabra. L’adaptació que presenta Francesc Cerro-Ferran, que porta la direcció i dramatúrgia, centra la seva atenció en tres personatges: Pròsper (Duc de Milà); Caliban (l’esclau salvatge) i Miranda, la filla de Pròsper.

Òpera, ballet i

música

D'altra banda, el Consorci del Teatre Fortuny segueix apostant per l’òpera i la seva estreta integració i col·laboració amb el Cicle Òpera a Catalunya, de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, que el dimarts dia 15 de novembre porta al Fortuny'Don Giovanni' de W.A. Mozart, amb la qual es commemorarà el 28è aniversari de la reobertura del teatre.

El dimarts 22 de novembre el Ballet Nacional Rus, sota la direcció de Serguei Radchenko, representa a l’escenari del Fortuny'El llac dels cignes', amb música de Txaikovski i coreografia de Marius Petipa. El Ballet Nacional Rus creat per Radchenko sota la direcció tècnica de Maya Pliséstskaya és el referent actual de la dansa clàssica a escala mundial. L’any passat el públic del Fortuny va tenir l'oportunitat de veure’l amb l'espectacle'Romeu i Julieta'.

Txaikovski, precisament, presidirà el concert simfònic d'aquest trimestre. El concert que oferirà l’Orquestra Camera Musicae sota la direcció de Tomàs Grau serà l’inici de la temporada d’aquesta formació musical al nostre territori. A la primera part s’interpretarà el Concert per a violí i orquestra en Re major, op. 35, mentre a la segona part es podrà escoltar la Simfonia núm. 5 en Mi menor, op. 64. Alexandra Soumm, violinista francesa d’origen rus, serà la solista de la primer part del concert. La jove intèrpret ha acumulat nombrosos reconeixements mundials a la seva activitat musical i és la solista convidada a diverses formacions orquestrals d’arreu del món.

El divendres 16 de desembre, i després de quinze anys separats, Sopa de Cabra torna a presentar un nou disc'Cercles'. La nova gira els portarà per altres espais escènics amb un repertori i interpretació més íntim i proper.

L'any finalitzarà amb el clàssic concert d’Any Nou. El dimecres dia 28 de desembre els valsos ompliran el Teatre Fortuny amb l’Strauss Festival Orchestra, una producció de Promoconcert.

tracking