Diari Més

SANITAT

Treballadors de l'Hospital de Móra critiquen la gestió feta des de Reus

El Comitè d’Empresa del centre sanitari també denuncia la falta de comunicació amb el grup de representació sindical

Treballadors de l'Hospital de Móra critiquen la gestió feta des de Reus

Treballadors de l'Hospital de Móra critiquen la gestió feta des de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«El comitè d’empresa de l’Hospital comarcal Móra d’Ebre manifesta el seu absolut rebuig al menyspreu que la direcció de Sagessa i l’Empresa gestora de l’hospital comarcaldeMóra d’Ebre (Gecohsa) mostra cap als representants dels treballadors, i com a conseqüència cap a tots els treballadors, davant la crisi institucional que afecta el grup». Així ho exposava el comitè en un comunicat enviat als diferents grups municipals de l’Ajuntament de Reus.

Jordi Rubio, president del comitè, exposava que tenen una greu «manca de comunicació» amb l’hospital de Reus. En el comunicat, i així ho expressava també el president, confirma que mai van ser informats oficialment de la renúncia del director del centr de Móra, Óscar Ros. «La notícia la vam conèixer a través de la premsa». El mateix els va passar dues setmanes després, quan es van assabentar a través dels mitjans de comunicació del nomenament del Dr. Joan Galbany com a nou director de l’hospital.

Rubio exposava que l’hospital de Móra històricament sempre ha estat tranquil i supeditat al de Reus i que totes les gestions es porten des del centre sanitari de la capital del Baix Camp. En aquest sentit, Jordi Rubio explicava ahir que «ens agradaria que cada cop que tenim algun problema ho poguéssim parlar directament amb el director, perquè ara primer ha de passar tot per Reus» i considerava que el dia a dia es veu afectat per aquesta dependència. Des del comitè reclamen que la gestió diària es pogui dur a terme des de Móra mateix.

Pel que fa al nou director del centre hospitalari, també tenen queixes. Fa tot just mig any va ser el mateix doctor Galbany qui va presentar el projecte d’externalització del Laboratori de l’hospital, del qual ell n’és director del servei. «En aquest procés es va obligar, sota l’amenaça d’amortització dels llocs de treball, a tots els treballadors del laboratori a signar una renúncia voluntària del seu contracte de treball amb Gecohsa i a signar un nou contracte de treball amb la nova empresa, el capital de la qual pertany majoritàriament al grup Sagessa».

No a la descapitalització

El comitè d’empresa també es va assabentar a través dels mitjans de comunicació que alguns regidors de Reus havien proposat desviar diners de Gecohsa cap a l’Hospital Sant Joan de Reus. Proposta que va presentar la CUP i que els treballadors desestimen. «Anem a parar dins les conseqüències del dèficit», sentenciava Rubio, que exposava que si el seu hospital no fos precari- gairebé no tenen radiòleg- no tindrien inconvenient en ajudar. En aquesta línia, els treballadors exposaven en el seu comunicat «que no es desviï cap euro des de Gecohsa cap a l’hospital Sant Joan de Reus» i el president del comitè afegia que «primer som nosaltres». També es recordava que el centre sanitari i els seus treballadors han patit contínues retallades i amenaces de possibles ERO i la seva precarietat fa inviable el traspàs de diners. En el comunicat se sentencia que «en cas contrari, o bé algú ha mentit sistemàticament per mantenir les retallades a Móra d’Ebre o bé se’ns menteix avui».

En relació amb la seva dependència vers el centre sanitari reusenc, Rubio va remarcar que al 2018 finalitza la concessió de Gecohsa i podria ser que l’hospital passés a ser gestionat per una altra empresa. Això encara posa més en dubte, segons el portaveu dels treballadors, que es pugui cobrir el dèficit de l’hospital de Reus amb els diners del de Móra perquè llavors no saben com ni quan recuperarien aquests diners.

tracking