Diari Més

Ensenyament

​La Joan Rebull aplica el 25% de docència en castellà només a la classe de la família denunciant

La mesura ja fa temps que està en marxa i no afecta a la resta de grups del centre reusenc

Escola Joan Rebull

Escola Joan RebullDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a l'escola Joan Rebull de Reus a impartir el 25% de l'ensenyament en castellà. El centre ha hagut de prendre aquesta mesura després que uns pares presentessin una querella al Tribunal Superior de Justícia sol·licitant l'educació en castellà pel seu fill. Aquesta mesura només afecta a la classe de la família denunciant i per tant queden exempts la resta de grups, segons ha confirmat el departament d'Ensenyament a Diari Més. Des del mateix departament, s'ha explicat que l'escola ja està aplicant aquesta mesura des de fa un temps.

La decisió judicial ha comportat que una quarta part de les matèries que reben el grup on hi ha l'alumne de la família denunciant s'estiguin fent ja en castellà. Les assignatures que es veuen afectades per aquesta mesura són no lingüístiques, i per tant, les classes de llengua castellana no es comptabilitzen dins d'aquest tant per cent.

El centre reusenc no és l'únic que es trobava en aquesta situació, ja que diverses escoles a tota Catalunya han hagut de canviar la llengua amb la qual imparteixen algunes matèries, després que pares d'alumnes ho denunciessin al TSJC. Aquest tribunal va emetre el 2014 un total de cinc sentències que obligaven al Departament d'Ensenyament i per extensió a les escoles de les famílies denunciants a oferir el 25% de la docència en castellà amb l'objectiu d'assegurar «la seva presència mínima com a llengua vehicular».

tracking