Diari Més

Sanitat

La pacient a qui no volien extreure la pròtesi de Traiber s'operarà 4 mesos més tard

La dona de 65 anys lamenta els perjudicis i el «dolor persistent» després que una primera clínica declinés intervenir-la al març

Una clínica declina extraure la peça a una pacient que porta pròtesi Traiber

Una clínica declina extraure la peça a una pacient que porta pròtesi TraiberOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pacient afectada per les pròtesis de la marca Traiber que havia denunciat públicament dificultats per trobar un centre sanitari on se li practiqués l’extracció de la peça que al seu moment li va ser implantada al genoll serà finalment intervinguda el proper 14 de juliol. La dona, de 65 anys i que prefereix no revelar la seva identitat, havia fixat inicialment la data per a l’operació quirúrgica al passat mes de març, però, segons relata, la clínica privada on havia de ser intervinguda va decidir a última hora cancel·lar el tractament, ja amb el preoperatori fet, i va rebutjar continuar atenent-la.

Ella lamenta ara tot allò que aquests quatre mesos i mig d’espera «han comportat de negatiu per a mi» a més del «dolor persistent», possiblement derivat de mantenir la pròtesi implantada, i reitera que la barcelonina Clínica del Pilar –on assegura que havia acordat la primera data per a ser operada, al març–, «no em va derivar a un altre centre» després de decidir no intervenir-la i «m’entrava a la mútua». Sempre atenent al relat de la pacient, la clínica va declinar «en l’últim moment» operar-la precisant la negativa a tractar amb les pròtesis de Traiber. Fonts del Pilar consultades al març reconeixien una única visita de la dona a les seves instal·lacions, la qual «va limitar-se a exposar la situació a un metge» i negaven que se li hagués practicat cap tipus de prova ni, per tant, s’hagués efectuat el peroperatori ni s’hagués acordat una data per a la intervenció al Pilar. L’afectada nega la versió i concreta ara que van ser tres, les visites, amb data del 9 de desembre de 2015, el passat 17 de febrer i el 24 del mateix mes, «dia en què porto totes les proves del preoperatori i que és quan em diu –el cirurgià– que no li permeten operar-me». Totes tres visites, apunta la dona, es van portar a terme a través de la mútua DKV.

«M’hauria posat a plorar»

Des de la Clínica del Pilar esgrimien també que sí que van redirigir la dona a buscar un altre centre, però que ho van fer «perquè aquest no li entrava per la mútua». Aquest extrem «és fals. No em van derivar a un altre centre, senzillament em van dir que no sabien on havia d’anar però que no els deixaven operar-me allà» i «no és cert que la Clínica del Pilar no m’entri a la mútua», afegeix la pacient. L’afectada explica que, contràriament a allò que asseguraven fonts de la clínica, «vaig insistir molt», en poder-s’hi operar» i que «els hi vaig dir que si no tingués una edat, em posaria a plorar, i ell –el cirurgià– em va respondre que ho entenia perfectament i que havia lluitat» per poder intervenir-la.

Amb tot, la dona aporta documentació sobre proves mèdiques –una anàlisi de sang i unes radiografies– que li van ser realitzades a finals de febrer d’aquest 2016, amb el logotip de diferents laboratoris i el nom d’un traumatòleg i cirurgià ortopèdic que forma part del quadre mèdic del Pilar. També el volant d’autorització de recanvi per al doctor, signat i segellat amb el mateix nom. Tot i que des del Pilar asseguraven que la dona s’hi va realitzar «una única visita» ella apunta que «van ser tres, i es poden comprovar tant en els registres de la clínica com en el de DKV». Es dóna la circumstància que almenys quatre cirurgians d’aquest centre mèdic es troben dins el grup de 47 metges investigats en el marc de la peça separada número 4 del cas Innova. L’afectada, s’ha personat a la causa amb la plataforma que engloba el gruix dels casos i la seva representació ha reclamat informació sobre els fets.

La pacient, que ha hagut d’esperar-se quatre mesos i mig per començar a trobar una solució a la seva situació, detalla que a la Clínica Corachán, també a Barcelona i on té data per a l’extracció de la pròtesi de Traiber el proper 14 de juliol, «han fet un esforç per trobar-me un forat dins la seva agenda i poder-me operar»,

tracking