Diari Més

Salut

L'Hospital Sant Joan defensa la seva actuació en el cas de la menor morta al març

El centre explica que no s'ha pogut confirmar que fos a causa d'enterovirus i afirma que en tot moment la família va estar informada.
L'Ajuntament recorda que a l'escola bressol la Ginesta, d'on era alumna, es van aplicar també els protocols de neteja i desinfecció.

Imatge de l'interior de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus denuncia que el dèficit del centre és de 3 MEURCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sant Joan de Reus ha fet públic aquest divendres al migdia un comunicat en el qual defensa l’actuació del centre en el cas de la nens de 24 mesos morta, pressumiblement, per l’afectació per un enterovirus el mes de març passat.

Segons s’explica des de l’hospital, la nena va ser visitada dues vegades pels pediatres al servei d’urgències amb una simptomatologia lleu «i habitual a l’època de l’any», sense que presentés cap signe d’alarma i «en un entorn de no alerta epidemiològica».

Segons el relat del centre hospitalari, posteriorment, el 27 de març la nena va tornar al servei d’urgències «presentant signes fora dels habituals». Aleshores se li va realitzar un TAC i una punció lumbar. Una vegada analitzats els resultats, «es decideix que quedi ingressada per avaluar l’evolució.»

Durant les hores següents la nena va experimentar un «empitjorament clínic sobtat» que va fer, segons explica l’hospital que «s’activés el SEM perl seu trasllat a l’UCI pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron», on la nena va morir «malgrat totes les mesures terapèutiques».

En el comunicat, l’hospital reusenc explica que les anàlisis efectuades «tant al nostre centre com als centres de referència de Catalunya no han pogut confirmar la presència d’enterovirus». I afegeix que si s’hagués confirmat «hauria estat el primer cas a tot Catalunya».

La comissió de mortalitat del centre, que sempre es reuneix en casos com aquest va determinar, segons afegeix el comunicat que «es va actuar correctament en tot el procés.» També ha indicat que la família de la nena «ha estat informada en tot moment per part del centre i li ha estat lliurada tota la documentació que ha sol·licitat a mesura que aquesta ha estat disponible».

Finalment els responsables de l’Hospital assenyalen que van ser els pediatres del centre «els que van alertar a l’Hospital de la Vall d’Hebron de la possibilitat que estiguéssim davant d’una situació excepcional.»

El comunicat també explica que tots els professionals del centre «compartim el dolor de la família i lamentem profundament la mort de la nena.»

Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus també ha volgut explicar quina ha estat l’actuació de la regidoria d’Ensenyament respecte del fet que la nena era alumna de l’escola bressol municipal la Ginesta. En aquest sentit, el consistori defensa que l’escola bressol, en el moment que va tenir coneixement del cas «va aplicar els protocols establerts relatius a la neteja i desinfecció dels espais del centre». Aquests protocols, de fet, segons recorda la nota muniicpal «s’apliquen sempre que es detecta una passa, per menor que sigui.»

AIxí mateix, i, segons s’indica, «amb la voluntat d’informar i tranquil·litzar la ciutadania», el dia 19 de maig les escoles bressol municipals van enviar a les famílies el protocol difós pel Departament de Salut de la Generalitat. El comunicat municiapl finalitza amb un missatge de calma «a la comunitat educativa del centre i de tota la ciutat, i alhora un missatge de tranquil·litat al conjunt de la ciutadania».

El consistori explica, a més, que, com a propietari de l’Hospital de Sant Joan «ha donat instruccions a la direcció del centre perquè emeti un comunicat amb els detalls del cas», comunicat amb que s’obre aquestya informació i que és al qual es remet el consistori en relació ales causes mèdiques de la defunció de la menor.

tracking