Diari Més

Salut

Els pares de la nena morta per enterovirus a Reus reclamen conèixer la causa de la mort

Es queixen del tracte rebut a l'hospital Sant Joan i de les traves que han patit al sol·licitar informació

Imatge general de l'Hospital Sant Joan de Reus, vist des de l'angle venint de la ciutat de Reus, per l'avinguda de Bellisens

El Comitè d'Empresa rebutja un espai al consell de l'Hospital Sant JoanACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares de la nena morta a Reus per un enterovirus es mostren indignats amb l'atenció rebuda a l'hospital Sant Joan de Reus. En una entrevista al Diari Ara, relaten com van viure aquells dies fatídics, abans de la mort de la seva filla i reclamen poder saber les causes de la mort.

Tres vegades en tres dies seguits. Aquestes van ser les visites que van fer a l'hospital reusenc. La nena primer havia patit diarrea uns dies abans, però en veure que la nena tenia convulsions van decidir dur-la a urgències, on van indicar-li que l'únic que havien de fer era hidratar-la.

L'endemà, els vòmits es produïen amb més freqüència, la petita gairebé no es movia i tot el dia dormia. Alarmats per l'empitjorament, van tornar a urgències, on els van donar una pastilla per evitar els vòmits i els van tornar a enviar cap a casa. La mare assegura que aquell va ser l'últim dia que va veure la seva filla caminar. El dia 27, la nena moria.

Falta d'informació

«Ningú ens tornarà la nostra filla, però volem saber de què ha mort», constaten en l'entrevista publicada a l'Ara. Els pares s'han trobat amb força complicacions a l'hora d'obtenir l'historial mèdic de la seva filla, ja que expliquen que l'han hagut de demanar tres cops perquè els hi han donat la informació fragmentada. A més, encara els falten resultats d'algunes proves que li van fer.

El cap de Pediatria del Sant Joan va parlar amb els pares, després que aquests ho sol·licitessin per carta. Ell, en la línia del que s'ha informat aquest dijous des del departament de Salut, els hi va dir que probablement la nena havia mort a causa d'un quadre agut derivat d'un enterovirus, tot i que els resultats encara no es coneixen.

tracking