Diari Més

Urbanisme

Salvem la Sedera avisarà a inspecció de Treball si veu irregularitats

La plataforma veïnal es va reunir en una assemblea informativa per explicar en quin estat es troben les obres

Salvem la Sedera avisarà a inspecció de Treball si veu irregularitats

Salvem la Sedera avisarà a inspecció de Treball si veu irregularitatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Salvem la Sedera va anunciar ahir que si veu irregularitats en les obres de la fàbrica avisarà directament a inspecció de Treball. Així ho va exposar el president de l’entitat, Alfons Berbel, durant l’assembla general que va tenir lloc ahir per parlar de les obres d’enderrocament de la Sedera del passat dimarts, on l’entitat va denunciar a la Guàrdia Urbana irregularitats en les obres.

Durant l’acte es va voler posar al dia als veïns de la zona sobre els antecedents del cas i els fets esdevinguts en els darrers dies. Berbel va anunciar ahir que continuaran vigilant de ben aprop l’enderrocament i «si veig alguna irregularitat no trucaré a la Guàrdia Urbana sinó que anirem directes a inspecció de Treball». Josep Machado, vicepresident de Salvem la Sedera, també va voler destacar que «no sabem per quina raó han d’anar tan de pressa», recordant que feia unes setmanes havien mantingut una reunió amb l’Ajuntament de Reus i Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell, on es va decidir que les obres no començarien fins d’aquí dos o tres mesos.

Durant l’assemblea, el president de la plataforma va assegurar haver parlat amb antics treballadors de la fàbrica, que van explicar que a l’interior de l’edifici hi ha productes perillosos. Segons afirmava Berbel, «aquí hi ha un perill», ja que hi ha un pou soterrani de gasoil i transformadors de llum amb oli, alguns dels quals estan tapiats. Machado va recalcar que cal seguir una preparació adequada abans de començar les obres i considerava que «s’ha començat amb mal peu» i esperava que a partir d’ara se seguirà un procediment més rigorós.

Marc Arza, regidor d’Urbanisme va estar present durant l’assemblea, tot i que no se li va permetre parlar. Després de l’acte Arza va voler donar un toc de calma i explicar que quan una empresa vol començar a enderrocar un edifici, primer ha de fer un pla de seguretat i de residus. Tot i això, el regidor va confirmar que des del consistori reusenc faran arribar la informació transmesa per part dels veïns, per tal que analitzin correctament l’interior de l’edifici.

Preocupacions veïnals

Fruit de les exposicions de Berbel i Machado sobre el perill que hi podria haver en les obres de l’antiga fàbrica els veïns presents a l’assemblea van mostrar les seves preocupacions. Un resident de la zona demanava garanties les obres son 100% segures, ja que li preocupa, sobretot, el seu habitatge Un altre veí de la zona va afirmar que fins que no se sabés si hi havia algun element que pogués fer perillar les obres, seria convenient paralitzar l’enderrocament.

Molts dels assistents també volien conèixer què s’ubicaria en el lloc de la Sedera, fet que encara és una incògnita. Tal com ja van reiterar diverses vegades, es neguen a habilitar-hi un pàrquing de zona blava i voldrien que s’hi construïssin més habitatges residencials com les que hi ha a la zona.

Per la seva banda, Marc Arza assegurava que «jo com a regidor penso que s’hauria de destinar una part a aparcament i una altra a pisos», però encara queda molt de temps per a decidir-ho i es parlaria amb veïns i grups municipals.

tracking