Diari Més

Educació

Els escacs com una eina d'aprenentatge

La 2ª trobada del projecte 'Escacs a l'escola' ha tingut lloc a la Biblioteca Pere Anguera amb més de 200 alumnes

Els escacs com una eina d'aprenentatge

Els escacs com una eina d'aprenentatgeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres al matí s'ha realitzat a la Biblioteca Pere Anguera de Reus la segona edició de la trobada del projecte'Escacs a l'escola', en què participen diferents escoles del Camp de Tarragona. Aquesta trobada és organitzada per l'equip de mestres que s'estan formant per a aplicar els escacs en horari lectiu a la primària i té el suport del Departament d'Ensenyament.

A la trobada hi han assistit 215 alumnes de 3r de primària de les escoles Josep Fuster (Alforja), la Vitxeta (Reus), Misericòrdia (Reus), Sant Rafael (la Selva del Camp), Ponent (Tarragona), Salou (Salou) i Sant Bernat Calvó (Vila-seca). A l'acte hi ha participat la directora dels serveis territorials d'Ensenyament, Sílvia Rodes, qui ha felicitat l'alumnat i els docents per la tasca realitzada durant tot el curs.

El projecte té com a objectiu la introducció dels escacs com a eina de desenvolupament de competències matemàtiques, socials i la fomentar creativitat en la resolució de conflictes. La trobada s'ha fet amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i el Pla Educatiu d'Entorn.

Durant l'activitat s'han fet tres rondes de joc, amb una pausa per esmorzar. La trobada té com a finalitat compartir els aprenentatges sobre escacs que han realitzat durant tot el curs els alumnes de les diferents escoles de la zona que ja fa tres anys que realitzen aquesta activitat en horari de classe, gràcies a la formació que han rebut els mestres també durant aquests tres anys.

tracking