Diari Més

Successos

Detenen 5 persones al barri Sant Josep Obrer per tràfic de drogues

L’operatiu policial conjunt entre Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana es va efectuar en dos domicilis de la zona veïnal

Cinc persones acaben detingudes després d'una batuda antidrogues al barri Sant Josep Obrer

Cinc persones acaben detingudes després d'una batuda antidrogues al barri Sant Josep ObrerGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el matí d’ahir, el barri Sant Josep Obrer va viure un episodi de batuda antidroga. En total, l’acció policial, duta a terme conjuntament entre els cossos de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, va acabar amb 5 detinguts. Segons afirmen fonts de Mossos d’Esquadra es tractava d’un operatiu contra la via pública, per tràfic de drogues.

La batuda va tenir lloc en dos domicilis als carrers Virgen de Guadalupe, Virgen de la Cabeza i en un carreró que els uneix. Al llarg de tot el matí, l’acció policial va durar més de tres hores, es van desplegar furgonetes antiavalots, cotxes patrulla i molts agents. Durant els escorcolls es va examinar tot l’interior dels immobles en busca no només de droga sinó d’altres elements de producció i distribució de substàncies il·legals.

A l’escorcoll de l'habitatge del Cr. Mare de Deu de Guadalupe es va localitzar una peça de cocaïna en roca, 94 dosis embolcallades amb substància (76 presumptament cocaïna i 18 d'heroina) preparades per a la seva venda, estris per a la seva preparació en dosis, així com 4.101 euros en bitllets fraccionats i una guardiola que podria contenir uns 2.000 euros més.A l'immoble del Cr. Mare de Deu de la Cabeza es van intervenir 271 dosis embolcallades amb substància (presumptament cocaïna i heroina) i preparades per a la seva venda, 250 grams de cocaïna en roca de la qual es podrien treure unes 900 dosis una vegada tallada i transformada, 1 bossa de marihuana, 2.790 euros en bitllets fraccionats, una balança de precisió, un rellotge valorat en uns 5.000 euros i diversos efectes de valor, 3 telèfons mòbils i 2 tablets.

Per tot això, es van detenir a dues persones a cada un dels immobles escorcollats com a responsablesd’un presumpte delicte contra la salut pública, els quals tenien antecedents per aquest mateix tipus delictiu.Així mateix en el moment de l'arribada del dispositiu policial, un jove va intentar fugir corrent, motiu pel qual va ser interceptatper un agent de paisà, i posteriorment detingut també per un delicte contra la salut pública ja que se li va intervenir un pot amb 57 dosis de cocaïna i de heroïna, embolcallades i preparades per a la seva venda.En aquests moment la investigació continua oberta i no es descarta fer més detencions relacionades amb aquestaoperació.

«S’hi han estat més de tres hores i hi ha hagut molts agents», explicava un veí de la zona, qui assegurava, també, que «hi havia uns 15 vehicles». Persones del barri també afirmaven haver vist «la típica imatge de tirar a terra una porta». «Tot el barri estava expectant», sentenciaven.Els mateixos residents de la zona corroboraven que, tot i que la batuda d’ahir es tractava d’una imatge poc habitual, és més que conegut que al barri Sant Josep Obrer hi ha un gran nombre de tràfic de droga.

Antecedents

Aquesta no és la primera vegada que un desplegament policial de tals magnituds es desplaça fins al barri Sant Josep Obrer per fer una batuda antidroga.Al setembre de l’any passat, l’Ajuntament de Reus va tapiar tres immobles del barri, a la zona coneguda com a «les Verges». Una mesura presa després de rebre queixes de la brutícia acumulada en aquests tres immobles que són propietat d’entitats bancàries, els quals estaven oberts i abandonats, la qual cosa va portar a la seva progressiva degradació i a convertir-se en un lloc habitual de tràfic i consum de drogues.

Al maig del 2015 i prop del barri Sant Josep, Obrer, van desmantellar un punt de droga en un habitatge de Mas Pellicer, on es van localitzar 32 dosis individuals de cocaïna i 20 de marihuana, disposades per a la venda; així com 6 grams de cocaïna en roca i 100 grams de marihuana seca per ser envasada.

Aquesta investigació s'emmarca dins del treball conjunt i coordinat dels cossos policials a la ciutat de Reus, i en concret en la col·laboració de les Unitats d'Investigació que recentment també ha donat com a resultat en altres dues actuacions, la detenció de dues persones al Passatge de Quer (Barri Fortuny) per delicte contra la salut pública on es van trobar 100 grams de haixix i 200 euros en diferents bitllets; i una altra actuació en un domicili del Cr. del Roser on es va detenir una persona també per un presumpte delicte contra la salut pública al qual se li van trobar 600 grams de marihuana preparada per a la seva distribució i venda, i 300 euros en diferents bitllets.

tracking