Diari Més

Seguretat

La Generalitat espia correus electrònics de funcionaris des de Reus

El director del Cesicat ha afirmat que l'organisme fa «filtres» de adreces de correu electrònic que puguin suposar una amenaça

La Generalitat espia e-mails de funcionaris des de Reus

La Generalitat espia e-mails de funcionaris des de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Seguerat de la Informació de Catalunya (Cesicat), Xavier Gatius, ha admès davant de l'Audiència de Barcelona que l'organisme que encapçala espia correus electrònics dels funcionaris, segons avança El Confidencial. Gatius ha afirmat que el Cesicat, que té la seva seu al Tecnoparc de Reus, té un «equip de respostes d'incidents» que fa «filtres» d'algunes adreces de correu corporatiu que puguin estar relacionades amb alguna amenaça.

Aquestes intervencions es duen a terme, segons apunta el web, sense cap mena de control judicial ni policial. Fent referència a això, el director del Cesicat ha assegurat que la informació recopilada amb els filtres «es destrueix al cap de sis mesos», sempre i quan no «existeixi alguna investigació policial o judicial».

L'origen del cas

Xavier Gatius ha declarat a l'Audiència en el marc de la investigació sobre un cas d'espionatge intern dins del Cesicat.

El cas es va destapar el setembre del 2014 quan un jutge va imputar l'exdirector general de Telecomunicacions i del Centre per a la Seguretat Informàtica de Catalunya (Cesicat) Carles Flamerich i un informàtic del centre, Xavier P., per revelació de secrets per haver suposadament espiat el correu electrònic d'un altre treballador, A.G.O., que havia denunciat prèviament falles de seguretat interna a l'organisme i a l'administració de la Generalitat.

Aquest treballador va enviar el 2013 un correu electrònic al conseller Puig, de qui depenia políticament el Cesicat, i al d'Interior, Ramon Espadaler, amb aquestes crítiques per la falta de seguretat interna, i hores després li va respondre Flamerich des dels Estats Units. Això el va fer descobrir que els seus correus estaven intervinguts i va presentar una querella.

tracking