Diari Més

Cultura

El circ arrenca motors a Reus

La vintena edició del Trapezi dóna el tret de sortida aquest vespre, amb el primer espectacle a les 22.30 hores

Malabarisme i circ de gran format per celebrar la 20a edició del Trapezi

Malabarisme i circ de gran format per celebrar la 20a edició del TrapeziCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trapezi, laFira de Circ de Catalunya, arrenca la seva vintena edició a partir d'aquest dijous. El festivalomplirà de circ la ciutat fins diumenge 15 de maig. Un total de14 espais –places, carrers i els teatres de Reus- s'han habilitatpels equilibris, verticals i malabars de les 31 companyies que presenten espectacles a la 20ª edició de Trapezi. En total, Reus rebrà al llarg de quatre dies 118 artistes de circ.L'acte d'inauguració oficial de Trapezi 2016 es portarà a terme aquest dijous a les 20 hores a Cal Massó, i a les 22.30 horestindrà lloc el Cabaret Inaugural, a la plaça d'Anton Borrell.

20 anys de Trapezi

El Trapezi celebra en aquesta edició els seus vint anys i per això proposa diverses activitats que commemoren aquest aniversari tan especial. La primera de totes és una exposició fotogràfica a càrrec de Tjerk Van der Meulen, que repassarà la trajectòria de la Fira al llarg de les seves dues dècades de vida. La segona activitat proposada és una gimcana que anima al públic de Trapezi a jugar a partir de la mostra fotogràfica. Per últim, la Fira celebra l’aniversari amb la publicació de «20 elefants per un Trapezi», un llibre que recull els seus millors moments.

L’exposició fotogràfica ja està instal·lada a un centenar d'establiments comercials de la ciutat. A gairebé totes les edicions de Trapezi, el fotògraf especialista Tjerk Van der Meulen ha fet un seguiment exhaustiu de les companyies i espectacles programats a cada edició, a la vegada que ha captatl’esperit que omple carrers i places els dies de la Fira.

Una altra de les accions que celebren aquests vint anys de circ a la ciutat de Reus, és la publicació del llibre«20 elefants per un Trapezi», que recull les imatges del fotògraf Tjerk van der Meulen i 20 escrits de personatges estretament vinculats amb la fira, membres de la direcció antiga i de l’actual, gestors culturals, professionals... que posen sobre paper què signifiquen aquests vint anys de Trapezi. Coeditat per l’Editorial Cossetània i el Centre de Creació Circense, Circoteca, un espai dedicat al circ de Valls, el llibre és un clar exemple de la trajectòria de la fira i del que ha suposat per les arts circenses, la ciutat de Reus i el país.

Novetats a la programació

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, ha incorporat tres números de darrera hora a la programació. Trapezi passa a complementar-se amb Pablo Domichovsky i les seves verticals, l’espectacle de perxa xinesa d’Andrea Sperotto i un número d’equilibris acrobàtics del Duo Leti i Fer, membres de la Compañía Tierra. Amb les noves incorporacions, la Fira acollirà un total de 31 companyies que oferiran els seus espectacles i, durant quatre dies ompliran de circ i activitats places, equipaments i carrers. Amb la suma d’aquestes tres companyies, Trapezi guanya també un nou espai a la ciutat, la Fira Centre Comercial. Per altra banda, la Compañía Nueveuno no assistirà finalment a Trapezi 2016 a causa de la lesió d’un dels seus membres. Al seu lloc, a la plaça d'Evarist Fàbregas, hi actuarà la companyia catalana Psirc, amb el seu espectacle Acrometria.

tracking