Diari Més

Judicial

Anglada (PxC) no compareix als jutjats per la campanya del 2011

El jutge el cita novament per l’11 de juliol i l’adverteix que ordenarà la seva detenció si no acudeix a la vista

L'exsecretari d'organització i acció electoral de PxC, David Parada (centre), arribant als jutjats de Reus amb el seu advocat i altres membres del partit.

Josep Anglada no compareix als jutjats per declarar com a investigat per la campanya de PxC del 2011ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha començat a prendre declaració als exresponsables de la cúpula de Plataforma per Catalunya (PxC), investigada per un presumpte delicte d’incitació a l’odi i el racisme arran de la campanya de les eleccions municipals del 2011. Aquest dimecres havien de declarar l’exlíder de la formació, Josep Anglada, l’exsecretària de presidència, Marta Riera, i l’exsecretari d’organització i acció electoral, David Parada. Anglada i Riera no han comparegut i el jutge els ha citat novament per l’11 de juliol amb un advertiment de detenció si no assisteixen a la vista. Parada ha estat l’únic que s’ha personat als jutjats i, segons l’advocat de l’associació Watani, Hilal Tarkou, l’exsecretari d’organització ha descarregat sobre Anglada totes les decisions i el contingut del programa electoral que són objecte d’investigació.

Segons han apuntat fonts judicials a l’ACN, Anglada i Riera havien sol·licitat al jutge poder declarar per videoconferència. El magistrat els ho va denegar, però el jutjat no els ha pogut notificar la decisió perquè les dades de contacte que van facilitar no eren correctes. Les mateixes fonts han indicat que els dos investigats havien d’acudir als jutjats perquè, si no han rebut cap resolució, es mantenia vigent la seva citació per aquest dimecres.

tracking