Diari Més

Educació

Prop d'una vintena de centres participen a la Trobada d'Escoles Verdes de Tarragona a Reus

La jornada ajuda a millorar l'educació per a la sostenibilitat dels centres assistents

Prop d'una vintena de centres participen a la Trobada d'Escoles Verdes de Tarragona a Reus

Prop d'una vintena de centres participen a la Trobada d'Escoles Verdes de Tarragona a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha acollitlaTrobada d’Escoles Verdes de la demarcació deTarragona, que ha reunit19centres de primària de les comarques delBaix Camp, elPriorat i elTarragonès.Més de 80 persones, entreprofessors i alumnes, s'han reunit per tal de compartirexperiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles verdes, i per extensió, al seu entorn més proper.

Durant el matí s'han fetdiferents grups de treball, tant de mestres com d’alumnes, en els quals els participants han conegutexperiènciesdel territoriid’alguns centres i ponents de fora del territori. Ala tardas'ha realitzatun tallerconjuntsobrela problemàtica de la mobilitat dels cotxes a la ciutat, fent una investigació pels carrers de Reus.

Enguany, l’eix conductor de la Trobada d’Intercanvi és la participació al centre educatiu, un dels pilars fonamentals dels centres del programa. Aquestspromouen la participació activa de tota la comunitat educativa com a eina fonamental per educar futurs ciutadans crítics, actius i compromesos, i que a la llargasiguin capaços de transformar la societat i donar resposta als reptes ambientals.

Escoles Verdes

Des de fa més de 15 anys, tant la Generalitat de Catalunya com diferents ajuntaments impulsen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa. Tots aquests programes tenen objectius coincidents. Per això, la Generalitat de Catalunya i un grup d’ajuntaments han acordat cooperar a fi que, mitjançant la coordinació i la suma d’esforços, aquestes iniciatives ambientals adreçades a la comunitat educativa es beneficiïn d’aquesta col·laboració institucional al territori.

En aquest marc neix, l’any 2009, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’Escoles Verdes i xarxes locals, que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. Actualment, a Catalunya hi ha 640 centres que formen la Xarxa d’Escoles Verdes, ia la Demarcació de Tarragona ja n'hi ha 143.A Reus hi ha quatre centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes: l’Escola Isabel Besora, l’Escola Montsant, l’Escola Joan Rebull i l’Escola Puigcerver.

tracking