Diari Més

Serveis

Sagessa perd la gestió de la residència de Gandesa i recorre el concurs al TSJC

El Patronat de la Fundació d’Atenció Social, a càrrec de la concessió durant 14 anys, entén que la puntuació rebuda no és la deguda

Sagessa perd la gestió de la residència de Gandesa i recorre el concurs al TSJC

Sagessa perd la gestió de la residència de Gandesa i recorre el concurs al TSJCDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs públic per la gestió de la residència assistida i centre de dia de gent gran de Gandesa, que va quedar resolt el passat 16 de març amb la formalització d’un nou contracte amb l’organització L’Onada, arribarà als tribunals. Sagessa, que s’havia fet càrrec d’aquest servei al llarg dels darrers 14 anys, ha presentat un recurs contenciós davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en entendre que la puntuació rebuda durant el procés –i que l’ha deixat ara sense la concessió, en esdevenir inferior a la que ha obtingut per les seves característiques la proposta de L’Onada– no s’ajusta a la que li hauria pertocat atenent als criteris del plec de clàusules. La gestió de la residència de titularitat pública, que atorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, té un valor estimat de contracte de més d’1,2 milions d’euros per un any i amb possibilitat de pròrroga per a fins a onze més, llavors amb un valor que frega els 14,8 milions.

A hores d’ara, el dia a dia al centre de Gandesa està ja en mans de L’Onada. Amb tot, fonts de Sagessa confirmen que «el Patronat de la Fundació d’Atenció Social va acordar presentar aquest recurs contenciós administratiu perquè no està d’acord amb la puntuació adjdudicada en el concurs per la gestió del centre». Les mateixes fonts declinen pronunciar-se sobre els escenaris en què podria desembocar aquest moviment, el qual avançava Crónica Global. Segons consta en la documentació pública de l’adjudicació de la gestió de la residència, a l’informe de valoració d’ofertes, la Fundació d’Atenció Social –Sagessa– va quedar en novena posició, amb exactament 87,17 dels 100 punts possibles davant els 94,59 que obtenia L’Onada.

Els resultats van estar per sota dels de la nova gestora de la residència en conceptes com el programa d’intervenció en els processos bàsics d’acollida, estada i comiat dels usuaris; el pla d’activitats internes i externes; o els mecanismes de participació dels treballadors, entre altres. Però, també van estar per sobre en alguns altres com ara els sistemes de participació d’usuaris i familiars. Entre les valoracions, l’informe apunta que Sagessa «presenta la relació de recursos humans d’atenció directa i indirecta i la planificació mensual de la presència diària d’acord amb els requeriments globals establerts al plec, però la distribució de les jornades d’alguns professionals no es considera adequada per a oferir un servei de qualitat» o que «presenta diferents mecanismes per a la participació dels treballadors al centre encara que confon alguns amb tasques inherents a l’activitat professional».

Amb 54 places públiques

La residència assistida i centre de dia de Gent Gran de Gandesa compta amb 54 places públiques per a residents i 18 de centre de dia, amb 56 treballadors dedicats a la seva atenció. Disposa de 12 habitacions individuals i 21 habitacions dobles. Per tot l’edifici, que ocupa tres plantes, estan distribuïdes les habitacions, dos menjadors segons el grau de dependència, sales d’estar, sala multifuncional, sales de teràpia ocupacional i fisioteràpia, zones comunes, un gimnàs equipat amb diferents màquines, sala d’infermeria i consulta mèdica, una bugaderia i la cuina.

tracking