Diari Més

Gastronomia

Els vermuts de Reus, protagonistes dels Premis Vinari 2016

El vermut Miró Etiqueta Negre rep el Premi Gran Vinari d’Or dels vermuts catalans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vermut Miró, l’Izaguirre i el Cori, aquest últim produït també per Miró, són les marques de Reus que més han destacat en aquesta edició dels Premis Vinari2016, que premien els millors vermuts de Catalunya. Dividits en tres categories –vermut blanc, negre i reserva-, els premis també atorguen un guardó al vermut que més puntuació ha rebut per part del jurat, sense tenir en compte el seu color. En aquesta ocasió, el vermut Etiqueta Negra de Miró ha repetit aquest premi, anomenat Gran Vinari d’Or, que ja havia guanyat en l’edició passada.El primer premi de vermuts reserva ha estat per aquesta mateixa varietat de la casa Miró; el de vermuts blancs, daurats o taronges per Padró & Co. Blanco Reserva; i el de vermuts negres pel reusenc Cori Roig.

L’espai de l’antic celler Rofes, actualment ocupat pel restaurant Vermuts Rofes, ha estat l’escenari escollit per realitzar l’entrega dels Premis Vinaris 2016. L'acte ha estat conduïtper Toni Albà, que ha amenitzat l'entregaposant-se a la pell d'EduartPunset, l'anterior rei Joan Carles I, Mariano Rajoy i CarlesPuigdemont, entre d’altres.

Reustambé va acollir els premisen la seva primeraediciól'any passatconvertint-se, així, en la capital catalana del vermut. Així ho han recordat Carles Pellicer i la directora dels premis, Eva Vicens. En aquesta ocasió s'han avaluat un total de 52 vermuts, que van ser provats la setmana passada per un jurat expert format per 22 tastadors professionals.

Els vermuts de Reus, protagonistes dels Premis Vinari 2016

Els vermuts de Reus, protagonistes dels Premis Vinari 2016Olívia Molet

tracking