Diari Més

Equipaments

Ensenyament dedicarà 240.000 euros a la reforma de l'INS Gaudí de Reus

El projecte contempla actuacions en vuit punts de l’interior i l’exterior del centre educatiu

Ensenyament dedicarà 240.000 euros a la reforma de l'INS Gaudí

Ensenyament dedicarà 240.000 euros a la reforma de l'INS GaudíOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Serveis Territorials d’Ensenyament, a través d’Infraestructures de la Generalitat, invertiran 239.325 euros en feines de remodelació i adequació a diferents espais de l’INS Gaudí, ubicat al barri Gaudí amb entrada des del carrer d’Osca i on s’imparteixen estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Les obres, incloses dins el concepte RAM –reparacions, ampliacions i millores– van sortir divendres passat a concurs públic, el termini per a l’admissió de propostes finalitzarà el proper 17 de maig i l’execució de les feines es portarà a terme en un màxim de dos mesos i en període no lectiu, entre el juliol i l’agost, per tal de no interferir en l’activitat de l’institut, tal com recull el mateix plec de clàusules.

A grans trets, s’actuarà sobre vuit punts de l’interior i l’exterior de l’edifici, la major part dels quals es concentren en les zones de serveis, l’accés al centre i les pistes esportives, segons concreta el mateix document. En detall, la intervenció interior «correspon a la renovació dels serveis situats a la dreta de la planta primera i a la planta segona i comprèn la renovació de tots els aparells sanitaris així com de tots els components de les instal·lacions de fontaneria, sanejament i electricitat». D’altra banda, la intervenció exterior abraça «la millora de la urbanització de les pistes esportives, de la seguretat de la barana que limita aquestes amb l’edifici així com l’arranjament d’una esquerda present en el mur de contenció d’aquest espai, l’arranjament del paviment en la zona d’accés i la reparació de la cornisa malmesa del porxo» que es troba a l’entrada de les instal·lacions de l’INS Gaudí.

Per «millorar les condicions»

La redacció i ara posterior execució d’aquest projecte resulta arran de «realitzar les diferents visites al centre on s’han detectat desperfectes en la infraestructura existent i de comentaris i discussions amb el promotor i els usuaris», recull el plec de clàusules. En total, es contemplen vuit actuacions orientades a «millorar les condicions actuals i evitar possibles accidents pel despreniment de peces en mal estat», i procurar així «que la infraestructura tingui les millors característiques per al desenvolupament de l’activitat docent». Aquestes es materialitzaran sobre més de 3.200 dels 8.650 metres quadrats en què s’allarguen els terrenys de l’INS Gaudí. El pla d’execució del projecte permetrà que la tornada les aules, ja pel que fa al curs vinent, pugui realitzar-se en una situació de total normalitat, un cop consumat el rentat de cara al centre educatiu, que estrenarà renovació.

tracking