Diari Més

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de Tàrrega

Tindrà lloc el proper dissabte 14 de maig a la Plaça Major

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de Tàrrega

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de TàrregaFacebook - Lleó de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enguany‘La Nit del Tararot’, de l'AssociacióGuixanetde Tàrrega,ha volgut comptar amb dos elements representatius de la ciutat reusenca, el Lleó i el Bou. L’acte, que tindrà lloc el pròxim dissabte 14 de maig a la Plaça Major de la ciutat, ésun gran espectacle de cultura popular i amb caràcter participatiu. Els protagonistes són els elements del folklore targarí en un colorista aparador que aglutina les col·laboracions d'entitats locals i de les comarques de Lleida.

'La Nit del Tararot'

‘La Cercavila Nocturna’ és un espectacle de carrer en el qual s’interpreta un succés que ocorregué en una cercavila a Tàrrega, l’any 1325, i es narra la mort d’un joglar apedregat a causa d’una disputa amorosa. A continuació s’inicià un procés judicial per castigar els culpables. Aquests fets van quedar registrats en els actes del procés judicial i serviren de base per escriure el llibre Una cercavila nocturna a la Tàrrega medieval de la historiadora Teresa Vinyoles, l’any 2002.

‘La Nit del Tararot’ es divideix en tres parts. En la primera, el públic pot gaudir d’un sopar a la Plaça de Sant Antoni. A continuació, i a la mateixa plaça, comença l’espectacle amb la participació dels Gegants, l’Àliga, els Nans, el Ball de Bastonets, el Ball d’Arquets, Lo Tossino, els Diables BAT, 'l’Home de la Barra', els Grallers de la Barra i altres formacions convidades.

El moment àlgid de la festa és la ‘pedregada’ que sofreixen els personatges i el públic en general, on l’eufòria esclata i el carrer es converteix en una autèntica discoteca. Finalment, la festa acaba a la Plaça Major amb un espectacle pirotècnic, el ball amb tots els elements folklòrics participants i un concert de música folk.

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de Tàrrega

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de TàrregaFacebook - Bou de Reus

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de Tàrrega

El Lleó i el Bou de Reus actuaran a la Nit del Tararot de TàrregaEva Balcells

tracking