Diari Més

Laboral

El comitè de l'hospital exigeix responsabilitats a tota la directiva

El consell d’aministració afirma que no aprovaran cap mesura sense un debat previ amb els treballadors

El comitè de l'hospital exigeix responsabilitats a tota la directiva

El comitè de l'hospital exigeix responsabilitats a tota la directivaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció i el comitè d’empresa de l’hospital de Sant Joan es van reunir per primera vegadaahir després que el divendres 29 d’abril el consell d’administració del centre sanitari reclamés la dimissió del director de Sagessa, Jordi Colomer. Es va tractar d’una reunió a títol informatiu, on Noemí Llauradó, consellera delegada del Grup Salut, va exposar al comitè el pla de reequilibri i la voluntat que Colomer presenti la seva dimissió. Acció que Alícia Martín, presidenta del comitè d’empresa va aprovar de «necessària». Martín, però va voler remarcar que la mala gestió de l’hospital Sant Joan va més enllà del director general de Sagessa, Jordi Colomer. «Colomer tenia un equip que depurava responsabilitats, això va més enllà d’ell», vol deixar clar la presidenta del comitè, que reafirma que el problema no se soluciona només amb la dimissió del director general.

Per exemplificar la mala gestió, la presidenta del comitè també afirma que amb el mateix pressupost de l’any anterior la gestió no ha funcionat, fet que demostra que alguna cosa falla. Martín també recorda que Colomer «s’ha saltat a la torera», el conveni i la clàusula única on s’havien de debatre tots els temes que afectessin als treballadors. «No era gens receptiu» ha remarcat.Durant la reunió Llauradó va assegurar que qualsevol mesura que es vulgui aprovar seria avaluada abans pels treballadors de l’hospital. De la mateixa manera, Martín, va assegurar que no permetran que es duguin a terme mesures que afectin els empleats del centre sanitari. Una primera trobada positiva però que, com especifica la presidenta, encara queden moltes coses per decidir.

Primerament, el comitè s’asseurà a debatre, altre cop, els objectius incomplerts del 2015 i l’incompliment del conveni amb l’hospital. «El tema de les contractacions segueix a l’aire», exposa Martín. Des del comitè expliquen que 460 persones dels prop de 1.200 treballadors que hi ha l’hospital estan en servei temporal i, d’aquests, 72 estan en frau de llei. «Ho saben perfectament», assegura Alícia Martín, que afirma que aquest tema serà una de les primeres premisses a debatre.Anteriorment, els treballadors de l’hospital de Sant Joan ja van anunciar que denunciarien l’empresa per incomplir reiteradament el conveni laboral que es va aprovar a finals de l’any passat, així com per la mala gestió que la direcció ha fet al centre. Martín també va destacar al llarg del mes passat que fins ara ja s’han incomplert tres articles del conveni.

La presidenta del comitè també assegura que hi ha altres maneres de rebaixar el dèficit sense que els treballadors se’n vegi ressentits. Martín parla de prendre mesures com la reducció del lloguer que l’hospital paga a l’Ajutament o l’eliminació de l’Impost de Béns i Immobles. Es considera que tot això s’hauria de resoldre abans de començar a aplicar altres mesures. Ara bé, Martín considera que aquest pla d’ajust amb l’Ajuntament «serà complicat» i que al final «tot ens afecta a tots».Per últim, la presidenta valora positivament l’actitud de Noemí Llauradó, qui es dedica a mediar entre l’empresa, el comitè i l’Ajuntament. A més, els membres del comitè d’empresa , i tots els treballadors que així ho vulguin, es concentraran divendres durant el ple al consistori.

tracking