Diari Més

Societat

Reus es reafirma com la capital catalana del vermut

Per segon any consecutiu, la ciutat acull els Premis Vinari dels vermuts catalans

Reus es reafirma com la capital catalana del vermut

Reus es reafirma com la capital catalana del vermutOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus és conegut com el bressol del vermut i, per segon any, s'haremarcatcom a seu oficial dels 2ns Premis Vinari dels vermuts catalans, el certamen on es tasten i s’avaluen els vins aromatitzats amb herbes elaborats a diversos punts de Catalunya.Aquest any hi han participatmés d’una cinquantena de vermuts diferents, el que suposa un increment de prop del 20% respectel’any passat. 22 tastadors professionals s'hanaplegaal Centre d’Art Cal Massó per avaluar i tastar a cegues un total de 52 vermuts, dividits en tres categories: blancs o daurats, vermells i reserva.

Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat han estatavaluades per un jurat professional format per sommeliers i enòlegs, professionals de la distribució, representants del món de la cocteleria, on el vermut ja s’ha convertit en un ingredient habitual; cuiners i periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter.El jurat es distribueix en diverses taules de tast per avaluar a cegues cadascun dels vermuts que competeixen al concurs i en qualifiquen diversos aspectes vinculats amb l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat.Hi ha tres categories diferents de premis: blanc o daurat, vermell i reserva. També es dóna un premi especial, el Gran Vinari d’Or al Millor Vermut. Aquest guardó es concedeix al vermut que té una millor qualificació global en tot el certamen. L’any passat, el guanyador va ser el Vermuth Yzaguirre Rojo Reserva.

Vermuts de totaCatalunya

En total s’avaluen 52 vermuts, més que en l’edició anterior. Els orígens dels diferents beuratges és ben divers i dispers al llarg de tot el territori català. N’hi ha, principalment, de Reus, Tarragona, la Terra Alta, el Priorat, l’Empordà, Sabadell i Alella. En definitiva, un mapa de la geografia catalana del vermut, que es concentra més en la zona mediterrània.«Proporcionalment, la quantitat de vermut de la zona de Reus és molt més alta que en la de qualsevol altra», hanmanifestatels organitzadors de l’esdeveniment, membres del diari digital VADEVI.cat.

Aquest certamen té com a objectiu principal donar a conèixer la riquesa del vermut i posar en valor aquesta beguda. En aquest sentit, Reus és tot un referent, ja que posa aquest producte com a imatge i símbol de la ciutat. «No podia ser d’una altra manera que Reus fos la seu del concurs, ja que té una gran història», hanconfirmatdes de l’organització del certamen, que han afegitque es volen utilitzar les dues marques fortes, vermut i Reus per a donar més promoció. El proper dilluns 9 de maig es farà l’entrega de premis a Vermut Rofes.

Reus es reafirma com la capital catalana del vermut

Reus es reafirma com la capital catalana del vermutOlívia Molet

Reus es reafirma com la capital catalana del vermut

Reus es reafirma com la capital catalana del vermutOlívia Molet

tracking