Diari Més

Política

La CUP reclama que s'apliquin les sancions a les entitats bancàries

La formació política també denuncia els pisos de protecció social que l’Ajuntament té a la seva disposició

La CUP reclama que s'apliquin les sancions a les entitats bancàries

La CUP reclama que s'apliquin les sancions a les entitats bancàriesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una acció conjunta la Candidatura d’Unitat Popular i la plataforma STOP Desnonaments van anunciar ahir que volen prendre mesures contra l’Ajuntament de Reus i les entitats bancàries amb pisos buits. Ja han passat tres mesos des que al mes de gener el consistori va informar que aplicaria sancions econòmiques de 4.500 euros a les 8 entitats financeres que són propietàries de 72 habitatges buits. Tal com va explicar Edgar Fernández, regidor de la CUP, l’Ajuntament encara no ha aplicat les sancions a les vuit entitats bancàries. «Passats els tres mesos, vam avisar al govern que calia aplicar aquesta primera mesura i, ara a l’abril ens van notificar que començarien a passar la primera de les sancions», va posar de manifest Fernández, que afirma no tenir constància que els tràmits s’hagin dut a terme.El regidor de la formació cupaire afirma que també van demanar celebrar una altra Comissió Especial de Polítiques d’Habitatge Social per parlar del tema i passat un mes encara no els han notificat res.

Des de la CUP també denuncien que els pisos de lloguer social de Reus no estan a l’abast de moltes de les persones o famílies que necessitarien sol·licitar-ne un, ja sigui perquè és un lloguer més elevat que alguns immobles actuals del mercat o per les condicions econòmiques que sol·licita l’Ajuntament. «Veient les polítiques d’haitatge estem disposats a ocupar pisos de bancs o de protecció oficial», va manifestar el regidor cupaire, que va argumentar l’afirmació explicant que si les institucions no garanteixen un habitatge digne ho hauran de fer les organitzacions socials.

En contra d’actes violents

Ricardo Redondo, portaveu de la plataforma STOP Desnonaments de Reus, va voler manifestar ahir que aquest col·lectiu no es vol veure vinculat amb les actuacions que la PAH va dur a terme el passat divendres 29 d’abril, en frenar la manifestació que anaven a realitzar els cupaires. «La gent associa l’ocupació amb la delinqüència», va assegurar Redondo, que vol deixar clar que la seva organització no té res a veure amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.El portaveu també va denunciar les ocupacions «mafioses» dutes a terme a Reus per diferents col·lectius de la ciutat, i va voler deixar clar que «són la darrera decisió».

tracking