Diari Més

Municipal

Reus cobrarà les sancions per incivisme en funció de la capacitat econòmica del sancionat

La nova normativa es converteix en més 'pedagògica' i redueix un 20% tots els imports de les multes

L'Ordenança de Civisme preveu cobrar les sancions en funció de la capacitat econòmica del sancionat

L'Ordenança de Civisme preveu cobrar les sancions en funció de la capacitat econòmica del sancionatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Ordenança de Civisme de l'Ajuntament de Reus que ha d'aprovar-seen el pròxim plenari municipal, divendres dia 6, ha estat informada favorablement aquest dilluns per la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics. Lanova Ordenança sorgeix del recent procés participatiu ciutadà iniciat el passat mes d'octubre. El nou text incorpora alguns dels suggeriments i aportacions realitzats per la ciutadania i pels grups municipals.

A grans trets, el nou esborrany simplifica el llenguatge i l'expressa amb una vocació més pedagògica. Alguns dels canvis més destacats de la nova Ordenança són la reducció dels imports de les sancions en un 20% en tots els casos i l'adequació de lessancions a les capacitats econòmiques dels ciutadans afectats, especialment en aquelles conductes regulades per la llei, com són les vinculades al consum d'estupefaents i a les pràctiques sexuals.

En el cas de les persones menors d'edat, s'incorpora la possibilitat de suspendre les sancions vinculades al consum d'estupefaents i compensar-les per mesures educatives o de rehabilitació.

També s'afegeix una disposició addicional específica referent als treballs comunitaris compensatoris a l'espera que la legislació superior reculli aquesta opció legal.

Identificació en espais públics

L'apartat en què s'esmenta la conveniència de garantir la identificació de les persones als espais públics s'ha inclòs en una disposició addicional, en concret la Tercera, que esmenta la possibilitat d'afavorir la identificació del rostre dels ciutadans als espais públics quan la legislació superior ho permeti.Tot i això, l'article 10.4 de l'Ordenança recorda que, d'acord amb la legislació vigent, en determinats casos en què les forces de l'ordre detectin indicis de situacions de risc es podrà demanar la identificació a qualsevol ciutadà.

D'aquesta manera s'inclou la voluntat de mantenir en la normativa municipal les referències a l'ús de peces o elements que impedeixin la identificació deles persones en espais públics.

tracking