Diari Més

Exposició

El Teatre Bartrina i el Centre de Lectura s'ompliran de roses

El concurs i exposició arriba a la 69a edició

El Teatre Bartrina i el Centre de Lectura s'ompliran de roses

El Teatre Bartrina i el Centre de Lectura s'ompliran de rosesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estan ja a tocar de la setantena. El Centre de Lectura, i, juntament amb el Teatre Bartrina, es convertirà en un roserar els propers 7, 8 i 9 de maig coincidint amb el 69è Concurs i Exposició Nacional de Roses. Està previst que hi hagi uns 25 participants, repartits en les categories de rosa tallada, poliandres i miniatures. A la vegada, també se celebra el concurs de composicions florals, que aquest any arriba a la trentena edició.

La principal novetat d’aquesta edició serà la presència de roses plantades de collita pròpia que oferirà Jardiland. També, al vestíbul del teatre, es podrà veure per primera vegada, els jardins penjats, a càrrec de Carme Miró.Com cada any «el concurs és una incògnita fins l’últim moment», va assegurar ahir Rafael Ferré, comissari de l’exposició, durant la seva presentació. I és que el temps influeix en l’estat de les roses. «Aquest any ha fet fred, després ha vingut el bon temps i ara torna a fer fred», va repassar Ferré.El Concurs Nacional de Roses és el més antic de tots, i l’únic, ja que no se’n fa cap més ni a Catalunya ni a la resta de l’Estat.

Per al concurs, és imprescindible que cada participant porti un lot de roses escollides necessàriament amb un mínim de 15 varietats i un màxim de 30. A més, també es demana que cada lot contingui 3 roses de la mateixa varietat, per tal de poder avaluar-les millor. Els participants són, principalment, de Reus, tot i que n’hi ha algun de la Selva.El jurat valora especialment la fortalesa de la rosa, si les fulles pateixen cap malaltia i l’estat de la rosa. Per últim, valoren l‘estat de les tres roses en conjunt.Aprofitant l’esdeveniment, cada any el Centre de Lectura, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, fan una plantada de roses a una escola. Aquest any tocael Pi del Burgar el pròxim dilluns dia 9.

tracking