Diari Més

Actualitat

Els primers turistes russos arriben a l'Aeroport de Reus

Durant el mes d’abril han començat els vols regularsa a Moscou, Frankfurt i altres ciutats europees

Els turistes van aterrant a l'Aeroport de Reus des principis d'abril.

Els primers turistes russos arriben a l'Aeroport de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus ja ha iniciat la temporada alta i el dissabte passat ja va rebre els primers turistes russos, que van aterrar provinents de Moscou amb el vol xàrter de la companyia operadora Coral Travel.

Ahir, també van començar les rutes a Glasgow amb la companyia Thomson Airways, Belfast amb Thomas Cook i amb Thomson Airways, aquesta amb vol xàrter i Newcastle amb Thomas Cook. Aquesta última destinació ja va començar a efectuar vols el passat 3 d’abril amb la companyia Jet2.com

Aquestes, però, no són les primeres rutes que s’han iniciat a les instal·lacions aèries de la comarca del Baix Camp. Des del mes de març, l’aeroport de Reus ja rep i efectua vols a diverses destinacions europees. Dublin, amb vols de Ryanair és la que va començar primer, el 18 de març, seguida d’Eindhoven, també amb la companyia anglesa, el 23 de març. Frankfurt és l’única ciutat alemanya que té connexió amb les instal·lacions reusenques, i ja va començar a ser efectiva el 3 d’abril. Leed i Manchester, juntament amb Moscou, han estat l’última destinació d’abril a sumar-se a la llista, el passat dissabte 30.

Tot i que ja són 11 les destinacions que actualment efectuen vols regulars des de Reus, encara se n’hi han de sumar 12 més, d’entre les que destaquen ciutats com Edimburg, Doncaster, Liverpool o Bristol. La majoria de les connexions es mantindran fins a final de setembre o octubre, esperant a acabar la temporada turística d’estiu. L’excepció són els vols que es mantindran entre la ciutat anglesa de Cork i Reus, amb la companyia Ryanair, que duraran només 2 mesos, de l’1 de juny 31 d’agost.

La majoria de companyies que volen des del Baix Camp aquest abril ofereixen bitllets els dimarts, dijous i en caps de setmana, tot i que també hi ha enllaços que s’operen els dimecres i els dilluns.

Un mes de març positiu

Després de mesos de davallades continuades, l’Aeroport de Reus ha remuntat el passat mes de març i, fins i tot, ha incrementat el nombre de passatgers respecte al mateix mes de l’any passat. En concret, al març van passar per l’aeroport de la capital del Baix Camp 11.153 persones, el que representa un 6,1% més que en el mateix mes de l’any anterior, segons dades donades a conèixer per AENA.

Pel que fa al nombre d’operacions, aquestes també s’incrementen en un 10% amb un total de 757, però menys que les que van haver-hi el mes anterior. A l’aeroport de Reus és pràcticament inexistent el trànsit de mercaderies, sense cap operació el darrer mes. En el que portem d’any, durant aquest primer trimestre han passat per Reus 32.800 persones, un 2,1% més que en el mateix període de l’any passat.

Pel que fa a les operacions també augmenten amb 2.403, un 15,4% més que en el primer trimestre de l’any 2015.

Aquest és el primer mes amb signes considerables d’un increment de passatgers, ja que en els mesos anteriors, com el mes de febrer es va tancar amb un total de 5.561 viatgers, el que va suposar una caiguda del 29,4% respecte al mateix mes del 2015.

Tal com es va anunciar el passat mes de gener, Ryanair ha incrementat un 7% el nombre de places programades entre l’abril i l’octubre, tot ampliant la ruta a Cork i tornant a incloure Liverpool, Bristol i Glasgow de juny a setembre.

Per la seva banda, la companyia aèria Jet2.com ha augmentat un 50% les places ofertades. TUI UK-Ireland també tenen una nova connexió amb Knock al juliol i l’agost i Thomas Cook augmentarà en un 13% el nombre de places.

tracking