Diari Més

Urbanisme

El catàleg d'immobles municipals no aconsegueix compradors en tres anys

L’Ajuntament manté a la venda des de 2013 un total de 56 solars, naus i edificis de la seva propietat i valorats en prop de 70 milions

Una imatge d'arxiu dels darrers terrenys municipals en canviar de mans, a la zona de La Roureda.

El catàleg d'immobles municipals no aconsegueix compradors en tres anysOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El registre de patrimoni en què l’Ajuntament de Reus va catalogar, al setembre de 2013, solars, naus i edificis de titularitat municipal per posar-los a la venda i «fàcilment a l’abast de tothom» continua, gairebé tres anys després de fer-se públic, encara intacte. De fet, el darrer cop que el consistori va vendre uns terrenys de la seva propietat va ser al maig de 2015, al Grup Bon Preu –amb la previsió d’instal·lar-hi un supermercat Esclat– i per un import aproximat d’1,5 milions d’euros. Aquests, però, no van arribar a estar inclosos dins el catàleg municipal, en el qual sí que figuren els mateixos 56 immobles disponibles i valorats en prop de 70 milions d’euros que tres anys enrere. Fonts municipals confirmen que, malgrat que els 56 espais segueixen buscant comprador, el catàleg està «permanentment a la venda» i l’escàs moviment va lligat a l’evolució general del mercat immobiliari. Recorden, igualment, que l’Ajuntament no atura la feina de «promoció» que porta a terme per donar sortida als terrenys i edificis i que «periòdicament» hi ha «interès» manifest per algun dels immobles i s’han mantingut «converses» sobre alguns d’ells.

El catàleg d’immobles municipals compta amb 22 solars per a usos industrials o de serveis, 27 solars residencials, quatre naus industrials i dos locals, i els mecanismes d’adjudicació són diversos: venda, concessió temporal o també lloguer, depenent dels casos en particular.

A través del web www.reus.cat/immobles, els interessats poden accedir a un seguit de fitxes individuals i descarregables que inclouen informació detallada sobre cada immoble –amb la zona, la classificació del sòl, la qualificació, la tipologia, el detall de superfícies, plànols i les condicions de l’edificació– i conèixer la data precisa en què el grup a què aquest pertany –solars, edificis, naus o bé locals– ha patit l’última modificació. L’Ajuntament preveu que l’adjudicació dels immobles es faci després dels corresponents processos de licitació pública, dels quals s’informa explícitament als interessats.

Oficines en baixos a la Patacada

L’única modificació que ha patit el registre en aquests darrers tres anys, i amb data de 2014, és el lloguer d’uns baixos ubicats a la plaça de la Patacada, que figuren com a reservats al propi web del catàleg. En detall, són uns baixos del número 3, de 127,5 metres quadrats de superfície i que han estat «modificats per a ser emprats com a oficines». També hi ha a la venda els baixos adjacents amb la possibilitat provisional d’oficina única. Sobre els 55 immobles restants, fonts de l’Ajuntament puntualitzen que, sobre el catàleg i l’oferta municipal, «hi ha moviment tot i que no s’hagi concretat cap venda» i subratllen que les condicions del consistori no són diferents a les de qualsevol que vulgui vendre avui dia.

Parcel·les per acollir empreses

Es dóna la circumstància que prop de la meitat dels 56 immobles corresponen o bé a parcel·les del complex empresarial de Redessa 3 que estan destinades a acollir la instal·lació de petites i mitjanes empreses o bé a solars també d’ús industrial repartits entre el polígon Dyna, el Tecnoparc o el CIM del Camp, entre altres nuclis. De la mateixa manera, les quatre naus industrials es localitzen de manera íntegra en l’àmbit de Redessa 2 com a espais variables per activitats empresarials i industrials. Pel que fa als edificis, hi figura un habitatge plurifamiliar a Pich i Aguilera i també el CEPID, al Tecnoparc.

tracking