Diari Més

Ensenyament

Reus pateix una davallada de 200 infants en la preinscripció de P3

Es preveu el tancament d’alguna línia de preescolar si no s’omplen totes les places

Reus pateix una davallada de 200 infants en la preinscripció de P3

Reus pateix una davallada de 200 infants en la preinscripció de P3Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal com va anunciar ahir la directora Territorial d’Ensenyament, Sílvia Rodes, en valoració a la Taula Mixta d’Ensenyament duta a terme amb representants de l’Ajuntament, són menys els infants preinscrits a la línia de P3. Concretament són 200 nens i nenes menys que van néixer al 2013 respecte al 2012 i que el proper curs 2016-2017 començaran l’educació preescolar a Reus. «Es tracta de la davallada més important a P3 dels últims 30 anys» van corroborar Rodes i Dolors Sardà, regidora d’Ensenyament.

Aquesta disminució farà que algunes escoles amb dues línies de P3 hagin de tancar-ne una. «No es tancarà cap escola i tots els projectes educatius es mantindran», assegura Rodes, però sí és possible que si al final del procés d’inscripció no s’omplissin les places serien aquelles escoles amb dues línies les que n’haurien de reduir una.En total, hi ha hagut 1.021 nens i nenes preinscrits en un total de 47 grups. Es preveu que s’augmentarà la xifra durant les properes preinscripcions del mes de maig. Cal recordar, però, que escola Ciutat de Reus, s’ha quedat, aquest any, sense línia de P3 i el curs vinent tampoc l’oferirà

Per altra banda, la ràtio general dels alumnes es manté en 25 a les escoles concertades i 23 a les escoles públiques, mentre que a les escoles públiques de màxima complexitat s’ha reduït a 22. A més, totes les famílies preinscrites fins ara, han pogut escollir l’escola que volien com a primera opció, arribant a la xifra dels 95,40%, va afirmar la directora Territorial d’Ensenyament.

Per altra banda, els alumnes preinscrits fins al moments als ensenyaments secundaris obligatoris (ESO) són 1.354, repartits en 45 grups i en una ràtio de 30,09 alumnes per aula de mitja.Es manté l’oferta necessària fins al moment. Tant els Serveis territorials d’Ensenyament com l’Ajuntament de Reus incrementaran les mesures per evitar l’abandonament escolar prematur.

El CFA Mas Pellicer es reubicarà

Sílvia Rodes va anunciar ahir que el Centre de Formació d’Adults que fins ara estava ubicat a Mas Pellicer canviarà de lloc i s’ubicarà a l’edifici annex a l’escola Marià Fortuny, «per tal de donar una oferta més propera allà on hi ha més necessitat.», concretament a la zona sud del municipi.

Reus és la ciutat amb més cicles de formació dual. N’hi ha 8 repartits pels diferents centres educatius de la ciutat, sent l’institut Baix Camp el centre que més n’ofereix. A més, el pròxim curs un altre cicle de formació professional a tota l’oferta que ja hi ha fins ara. Es tracta del cicle de Promoció d’igualtat de gènere, que s’impartirà a l’Institut Gaudí, juntament amb tres cicles més.

tracking