Diari Més

Judicial

L'Ajuntament aporta la declaració de Prat al Tribunal de Cuentas

L’òrgan fiscalitzador admet el document, que no constava encara, al procediment vinculat als pagaments a Batesteza i Manté

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Cuentas va celebrar ahir l’Audiència Prèvia pel procediment de reintegrament relacionat amb els presumptes pagaments irregulars realitzats a Jorge Batesteza i Carles Manté per les obres del nou hospital, en el marc dels sis procediments en què va quedar dividida fa mesos la causa inicial i que investiguen suposades irregularitats comptables comeses entre els anys 2009 i 2011 a diferents empreses municipals de l’antiga Innova. Tots sis responen a demandes presentades per l’Ajuntament de Reus, representat per l’advocat Eusebi Campdepadrós, contra responsables de les societats.

En la proposició de proves, l’Ajuntament va aportar, ahir, la declaració realitzada en seu policial el passat 10 de març per l’exdirector de l’Institut Català de la Salut (ICS) i d’Innova Josep Prat, segons apunten fonts properes a la investigació, la qual l’òrgan fiscalitzador ha admès. Amb tot, el volum de proves aportades per les parts ha propiciat que el judici per aquest procediment, que havia de fixar la data ahir, no tingui encara un lloc al calendari del Tribunal de Cuentas. El procediment per aquesta qüestió a Madrid transcorre en paral·lel al que s’està portant a terme al jutjat d’instrucció número 3 de Reus donat que, en estar vinculat aquest amb fons de l’Administració, correspon al Tribunal de Cuentas determinar la quantitat afectada. Un cop el judici pels pagaments a Batesteza i Manté tingui data, restarà encara per fixar la corresponent al sisè i últim judici sobre l’antiga Innova al Tribunal de Cuentas, que fa referència a l’aval de Shirota.

Quatre judicis celebrats

L’òrgan fiscalitzador ja va acollir dijous la celebració d’altres dos judicis vinculats a les empreses Reus Transport i a Reus Esport i Lleure, que eren el tercer i el quart dels sis que han de tenir lloc en total arran dels sis procediments. Els casos concrets de Reus Transport i de Reus Esport i Lleure referien al pagament de salaris per sobre de les limitacions que fixen cada any els pressupostos de l’Estat, tal com apunten fonts properes al cas. Entre les parts del procés, per a Reus Transport, hi havia, a més de l’exdirector d’Innova, Josep Prat, també Josep Maria Adserà, sobre una reclamació de vora 70.000 euros. Per Reus Esport i Lleure, també a més de Prat, José Iglesias i José Augusto García Navarro, sobre una reclamació d’aproximadament 2.700 euros, sempre segons les mateixes fonts. Dues setmanes enrere, el Tribunal de Cuentas celebrava els dos primers judicis: un de vinculat a Sagessa que discernia el pagament de retribucions variables suposadament injustificades a la filial sanitària d’Innova sobre una reclamació de vora 19.682 euros, i un altre relacionat amb els comptes d’Epel Innova i que investiga la suposada no aplicació a la plantilla de les reduccions salarials fixades per llei sobre una reclamació de 39.681 euros.

tracking